SeAMKin hakijamäärä kasvussa

Seinäjoen ammattikorkeakoulu kiinnostaa opiskelupaikkana. Syksyn yhteishaussa SeAMKin tarjoamiin koulutuksiin oli yli 2 200 hakijaa.
Mainos[adrotate banner="3"]

Kiinnostus Seinäjoen ammattikorkeakoulun koulutuksia kohtaan jatkoi kasvamistaan korkeakoulujen syksyn yhteishaussa. Hakijoita oli yhteensä 2 261. Edellisvuoteen verrattuna hakijoiden määrä kasvoi kuudessa koulutuksessa yhdeksästä.

SeAMKissa pääpaino syksyn yhteishaussa oli monimuotototeutuksissa, joita oli haettavana kahdeksassa eri koulutusohjelmassa. Päivätoteutuksena järjestettäviä koulutuksia oli haettavana kaksi. Yhteensä SeAMKin aloituspaikkoja oli tarjolla syksyn yhteishaussa 251.

MAINOS

Kaksi suosikkikoulutusta

Vetovoimaluvulla – eli ensisijaisten hakijoiden suhde aloituspaikkoihin– mitattuna suosituimmat koulutukset olivat bio- ja elintarviketekniikan insinöörikoulutus sekä sosionomikoulutus monimuotototeutuksina. Bio- ja elintarviketekniikan opintoihin ensisijaisia hakijoita on 6,13 yhtä aloituspaikkaa kohden. Sosionomikoulutuksessa viisi hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden.

SeAMKissa syksyllä haettavana olleista monimuotototeutuksista kolme oli haettavana verkkopainotteisena: restonomi (AMK), sairaanhoitaja (AMK) ja tradenomi (AMK) sekä Pk-yrittäjyys. Verkkopainotteisessa toteutuksessa opinnot ovat osin suoritettavissa etäopintoina verkon kautta.

Valintakokeet pidetty

Päättyneessä syksyn yhteishaussa AMK-valintakokeen suorituspaikat Seinäjoelta ja lähialueelta loppuivat ennen hakuajan päättymistä. Osa viimeisinä hakupäivinä hakeneista hakijoista joutui valitsemaan valintakoepaikan kauempaa. Seinäjoen ammattikorkeakoulusta muistutetaan, että hakijoiden kannattaa hakea heti hakuajan alkaessa, koska paikat täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Yksittäisellä korkeakoululla ole mahdollisuutta lisätä paikkoja kesken hakuajan. Hakemalla heti hakuajan alkaessa hakija saa todennäköisemmin valittua valintakoepaikan haluamastaan lähialueen ammattikorkeakoulusta.

SeAMKissa syksyn ammattikorkeakouluvalintakokeet järjestettiin viime maanantaina ja tiistaina. AMK-valintakokeen pisteytykseen tuli muutoksia syksyn yhteishausta alkaen. Aiemmin käytössä olleet miinuspisteet väärästä vastauksesta poistuivat käytöstä ja samalla kokeen pisteskaalausta uudistettiin.

Ammattikorkeakoulujen koulutuksissa opiskelijat valitaan todistusvalinnan ja AMK-valintakokeen perusteella. Valintojen tulokset julkaistaan hakijoille Oma Opintopolku -palvelussa viimeistään marraskuun 24. päivänä. Opiskelijaksi hyväksytyn tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua opiskelijaksi viimeistään 1.12. kello 15. Opinnot alkavat tammikuussa 2024.

MAINOS
Edellinen artikkeliSuomen suurin mattojen valmistaja juhlii
Seuraava artikkeliAsioita on tehty oikein – kolmekymppisen JPYP laajenee edelleen