-23.2 C
Alajärvi
torstai 07.12.2023
MAINOS
MAINOS

Äidit parkkiin Vimpulassa

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vimpelin paikallisyhdistys järjestää Perhetupa Vimpulassa marraskuussa aina torstaisin Äitiparkin. Se on tarkoitettu kaikenikäisille äideille ja kaikenikäisten lasten äideille. Äitiparkissa saa vertaistukea, voi jutustella kahvi- tai teekupposen ääressä. Illan aikana on päässyt kokeilemaan itselle uusia asioita. Äitiparkissa sukellettu taidepäiväkirjan maailmaan ja tehty pyykkietikkaa. Tulossa on vielä esimerkiksi vaatevaihtarit.

Ulla Anttila on pyörittänyt Moms for Kidsin Äitiparkkia Alajärvellä. Perhetupa Vimpulan Äitiparkissa hän esitteli taidepäiväkirjan tekemistä.

Äitiparkki-konsepti rantautui Vimpeliin Alajärveltä, jossa Moms for Kids ry:n hanketyöntekijät Ulla Anttila ja Kristiina Mäki järjestivät toimintaa kesällä. MLL:n Vimpelin paikallisyhdistyksen hallituksen jäsen Hanna Harju oli käynyt Äitiparkissa ja tykästynyt toimintaan. Hän kertoo selvittäneensä ensin MLL:n Pohjanmaan koordinaattorilta, että sopisiko toiminta MLL:n paikallisyhdistykselle. Koordinaattori näytti vihreää valoa, ja saman signaalin hän sai paikallisyhdistyksen hallitukselta. Marraskuun Äitiparkeissa MLL:n paikallisyhdistyksen yhteistyökumppanina on Moms for Kids.

MAINOS

Jotakin uutta

Anne Kivinen on käynyt Vimpelin Äitiparkissa kaksi kertaa. Hän miettii, että Äitiparkissa tulisi käytyä marraskuun jälkeenkin, jos toimintaa olisi vaikka kerran kuussa.

– On tosi mukavaa jutella muiden äitien kanssa.

Ulla Anttila johdatteli äitiparkkilaiset taidepäiväkirjan maailmaan. Hän kertoi eri tavoista toteuttaa taidepäiväkirjaa.

– Taidepäiväkirjaan piirretään tai maalataan ja tehdään jotakin luovaa intuitiivisesti ja ilman kritiikkiä. Taidepäiväkirjaan voi kirjoittaa jotakin tai esimerkiksi leikata lehdistä voimalauseita tai -sanoja.

Äitiparkissa saa vertaistukea ja on päässyt tutustumaan uusiin asioihin. Brusho-väreillä pohjustettiin taidepäiväkirjaa, josta eräs äiti kertoo saaneensa itselleen uuden harrastuksen.

Anttilalla oli mukanaan paitsi taidepäiväkirjaan tarvittavia muistikirjoja, myös akvarellipuuvärejä, mustia tusseja ja akvarelliliituja. Etenkin brusho-värit olivat osallistujien mieleen. Brusho-värien jälkeä ei voi kontrolloida ja tämä tekee niistä mielenkiintoisen tavan tehdä taidetta. Brusho-värien avulla lähdettiin projektia viemään eteenpäin.

Hanna Harju kertoi pitäneensä taidepäiväkirjan tekemisestä.

– Yksi illan kävijöistä kertoi saaneensa taidepäiväkirjasta itselleen uuden harrastuksen. Jos meidän illoistamme yksikin äiti saa itselleen jotakin, kannattaa näitä iltoja järjestää.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät