Etelä-Pohjanmaalla lokakuun lopussa 5705 työtöntä työnhakijaa

Mainos[adrotate banner="3"]

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaalla Manner-Suomen toiseksi alhaisin. Työttömien työnhakijoiden määrä nousi vuoden viime kuukaudesta ja vuoden takaisesta.

Työttömien työnhakijoiden määrä nousi Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta vertailuajankohdasta 607 henkilöllä eli 11,9 prosentilla. Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä nousi 419 henkilöllä. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi vuoden takaisesta 10,2 prosentilla.

MAINOS

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 6,7 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 9,7 prosenttia.

Seutukunnista Etelä-Pohjanmaalla laskua oli Suupohjan (-5 %) alueella. Nousua oli Kuusiokuntien (49 %), Järviseudun (13 %) ja Seinäjoen (11 %) alueilla.

Työttömien työnhakijoiden määrä oli nousussa suurimmassa osassa Etelä-Pohjanmaan alueen kuntia. Laskua oli Isojoella (-16 %), Kauhajoella (-10 %) ja Kurikassa (-10 %).

Työttömien työnhakijoiden määrä nousi suhteellisesti eniten vuoden takaisesta Ähtärissä (98 %), Vimpelissä (36 %), Alavudella (28 %) ja Isossakyrössä (23 %).

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (3,6 %), Kuortaneella (3,9 %), Isojoella (4,5 %) ja Ilmajoella (5,2 %). Korkeimmat osuudet olivat Ähtärissä (12,1 %), Teuvalla (8,7 %), Kauhajoella (7,5 %) ja Seinäjoella (7,1 %).

Lomautettujen lukumäärä lokakuun lopussa oli 900, jossa nousua oli 491 henkilöä (120 %) viime vuoden vertailuajankohtaan. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita pitkäaikaistyöttömiä oli kuukauden lopussa 1264 henkilöä, mikä oli 105 henkilöä (9,1 %) enemmän kuin vuosi sitten.

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 1197 kappaletta, joka oli 648 kappaletta (-35,1 %) vähemmän kuin vuosi sitten. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 2766 työpaikkaa.

MAINOS
Edellinen artikkeliJani Takamaa Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien varatoimitusjohtajaksi
Seuraava artikkeliKyyjärvellä pelataan tuplapanoksilla