-0.1 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Kesäteatterista Vuoden yrittäjä Lappajärvellä

– Yhtenä päivänä Kristian tuli kotiin ja sanoi, että lähdetkö mukaan yhdeksi yrittäjäksi Lappajärven Kesäteatteriin. Ajattelin, että kun Kristian on 19-vuotiaana laittanut ensimmäisen yrityksensä pystyyn, sanoin lähteväni. Hän sanoi, että Miikakin lähtee mukaan. Mietin, että me ollaan kolme hyvin samanlaista hullua, muistelee Jenni Hyyppä syksyllä 2017 käytyä keskustelua.

Kristian on Jenni Hyypän puoliso ja Miika sukunimeltään Lahnalampi. Kolmikon pyörittämän Lappajärven Kesäteatterin ensimmäinen esitys, Rakkauden autokorjaamo, nähtiin kesällä 2018.

MAINOS

– Eihän meillä kenelläkään ollut hajuakaan, miten teatteria pyöritetään. Ensimmäinen näytös oli aika hulinaa.

Monta rautaa tulessa

Lappajärven laineet ovat liplattaneet rantaan useammankin kerran sitten syksyn 2017. Yrittäjätaustaisten Kristian Hyypän ja Miika Lahnalammen sekä S-ryhmällä eri tehtävissä toimineen ja nykyisin JAMI:lla liiketaloutta opettavan Jenni Hyypän Lappajärven Kesäteatteri on laajentanut toimintaansa Nykälänniemessä toimiviin Terrace Kirppuun ja Aquarius Resortiin sekä Kraatterijärvi Adventuresiin. Lappajärven Yrittäjät on valinnut yrityksen Vuoden yrittäjäksi.

Yrittäjäkolmikko jakaa tehtäviä sen mukaan, kenen kalenterissa sattuu olemaan tilaa. Varsinaisia vastuualueita ei ole jaettu.

Lappajärven Kesäteatterin työntekijämäärä vaihtelee vuosittain 10:n ja 15:n välillä. Kesäksi palkataan nuoria esimerkiksi jäätelönmyyntiin.

Yhteistyöstä voimaa

Jenni Hyyppä kertoo, että ensi kesänä Lappajärven Kesäteatterin lavalla nähdään Juurihoitoa siirtolapuutarha -niminen musiikkikomedia, jonka on Lappajärven maisemissa käsikirjoittanut Sari Siikander. Hän on saanut tulitukea Elina Stirkkiseltä. Lappajärven Kesäteatteri tekee tälläkin kerralla yhteistyötä näytelmän rakentavan Pinky Ponky Productionsin kanssa.

Kesäaikaan Lappajärvellä riittää vilskettä, kiitos mökkiläisten ja muiden matkailijoiden. Talvikaudella on hiljaisempaa. Jenni Hyyppä kertoo, että yhteistyö oman kunnan ja alueen muiden yrittäjien kanssa on mutkatonta. Etenkin matkailu- ja palvelualoilla toimivien yritysten katseet on suunnattu tulevaisuuteen ja Kraatterijärvi Geoparkiin.

– Meillä on muiden paikallisten yrittäjien kanssa ollut jo ideariihi, että millaista toimintamme voisi geomatkailijoille olla. Esimerkiksi tässä Aquariuksessa voisi palvella matkailijoita – esimerkiksi järjestämällä erilaisia tapahtumia ja hoitoja. Ihminen, joka lähtee tutustumaan geoparkiin, hän yleensä etsii rauhaa.

Jenni Hyypän mielestä geoparkin ympärille pitää rakentaa palveluita, joita geomatkailijat tulevat hakemaan.

Kristian Hyyppä sanoo Vuoden yrittäjä -tunnustuksen olevan viesti sekä yrittäjille itselleen että yleisesti.

– Tunnustus on merkki siitä, että olemme tehneet paljon matkailun eteen Lappajärvellä. Iloisena otamme tunnustuksen vastaan.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät