Kinkkutemppu tulee jälleen – K-market Veto mukana

K-Market Vedon tonttutytöt Vilma Metsälä, Mari Takala ja Noora Mäenpää ovat valmiina huolehtimaan Kinkkutemppu -tempauksen toteutumisesta Vimpelissä myös tänä vuonna!
Mainos[adrotate banner="3"]

K-market Veto osallistuu jo kahdeksatta kertaa Kinkkutemppu-kiertotaloustempaukseen. Jouluruokien valmistuksesta syntyvät paistinrasvat voi tuoda kaupan keräyspisteeseen kierrätettäväksi 18.12. -7.1.

Kinkkutemppu kierrättää jo kahdeksatta joulua peräkkäin paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi. Kekseliäs kiertotalouskampanja onnistui viime vuonna keräämään 45 tonnia rasvajätettä.

MAINOS

– Etenkin joulun aikaan on tärkeää muistaa, etteivät paistinrasvat kuulu viemäriin – siksi haluamme tarjota mahdollisuuden kierrättää ne helposti kauppareissun yhteydessä. Kinkkutemppuun osallistumalla asiakkaamme tekevät konkreettisen vastuullisuusteon ja tukevat suomalaista kiertotaloutta. Tempaus tekee näkyväksi, että yllättäviäkin raaka-aineita voidaan hyödyntää uusien tuotteiden valmistuksessa, sanoo kauppias Ulla Laakso K-market Vedosta.

Viime vuonna Kinkkutemppu onnistui keräämään 45 tonnia rasvajätettä suomalaisten kotitalouksien voimin. Käsitellystä rasvasta tehdään Neste MY uusiutuvaa dieseliä. Yhden kinkun rasvamäärästä valmistetulla dieselillä voi huristella henkilöautolla jopa kolme kilometriä.

Paistinrasvat kierrätetään kartonkitölkeissä 

Paistinrasva tulee tuoda keräyspisteeseen kartonkipakkauksessa, kuten tyhjässä maitotölkissä. Kartonkipakkausta ei tule laittaa muovipussiin. Lasi- tai metallipurkeissa rasvaa ei voi kierrättää.

Paistinrasvojen keräyspisteitä on tänäkin vuonna ympäri Suomen ja niistä suurin osa sijaitsee K-ruokakauppojen yhteydessä. Kierrätykseen kelpaavat kinkun paistinrasvan lisäksi myös esimerkiksi kalkkunan ja kalan paistinrasva sekä kaikki kasviperäiset rasvat.

Paistinrasvojen palautusaika on 18.12.–7.1. ja keräysastia löytyy tänä vuonna K-market Vedon etupihalta.

Kiertotalous vaatii yhteistyötä

Suomalainen kiertotalousosaaminen on maailman kärkeä, ja Kinkkutemppu on laajuudeltaan poikkeuksellinen hanke maailmankin mittakaavassa. Kinkkutemppu toteutetaan K-ryhmän ja 12 muun toimijan voittoa tavoittelemattomana yhteishankkeena. Kampanjan monivuotinen suosio onkin hieno esimerkki suomalaisesta kiertotalousosaamisesta, jossa kumppanuudet ja yhteistyö ovat tärkeässä roolissa.

MAINOS
Edellinen artikkeliJamilla tutustuttiin keittiöalaan uutena ammattimahdollisuutena – ja moni sai työtä heti
Seuraava artikkeliKauneimmat Joululaulut Hiippakuntakartanossa