0.4 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Alajärven liikkuvinta yritystä etsitään jälleen!

Alajärven liikkuvin yritys -kampanjan starttaa käyntiin tänään 15.1. nyt kolmatta kertaa. Kampanja toteutetaan yhteistyössä Alajärven kaupungin liikuntapalveluiden, Alajärven Yrittäjät ry:n sekä Lehtimäen Yrittäjät ry:n kanssa.

Kampanja on tarkoitettu kaikille alajärveläisille yrityksille, eikä tarvitse olla välttämättä Yrittäjien jäsen! Tavoitteena on saada alajärveläisten yritysten työntekijät liikkeelle suurella joukolla ja tuoda hyvää mieltä ja jaksamista työyhteisöön liikunnan avulla.

MAINOS

Kampanja on ilmainen ja tarkoituksena on motivoida koko henkilöstöä liikkumaan liikuntasuositusten mukaisesti. Sydämen sykettä kohottavaa liikettä eli reipasta liikkumista suositellaan tehtäväksi 2 tuntia 30 minuuttia viikossa.

Samat terveyshyödyt saa myös lisäämällä liikkumisen tehoa rasittavaksi. Tällöin liikkumisen määrä on 1 tunti 15 minuuttia viikossa. Lihaskuntoa ja liikehallintaa tulisi harjoittaa vähintään kaksi kertaa viikossa.

Kampanja-aika on 15.1.–10.3. Yritykset jaetaan neljään kategoriaan työntekijämäärän mukaan. Minisarjassa on 1–5 työntekijää, pienempi keskisarja 6–15 työntekijää, isompi keskisarja 16–50 työntekijää ja jumbosarja + 51 työntekijää.

Yritys kuuluu siihen sarjaan, kuinka paljon yrityksessä on työntekijöitä, ei sen mukaan, kuinka moni lähtee kampanjaan mukaan. Työntekijämääräksi lasketaan se mikä on yrityksen vahvuus kampanjan aloitushetkellä.

Kampanjan aikana kerätään suorituspisteitä 30 minuutin yhtäjaksoisesti kestävästä liikunnasta. Suorituksen saa kaikesta liikunnasta/liikkumisesta mikä hengästyttää ja/tai hikoiluttaa hieman. Esimerkiksi kävely, hiihto, vesijuoksu, kuntosali, mutta myös lumenluonti on hyvä hyötyliikuntamuoto.

Kampanjaan osallistutaan koko yrityksen voimin ja suoritukset suhteutetaan koko yrityksen työntekijämäärään eikä ainoastaan heihin, ketkä keräävät suorituksiaan. Jokainen liikuttu puolituntia on lähempänä parempaa terveyttä, työkykyä sekä kampanjan voittoa.

Yrityksen ei tarvitse ilmoittautua erikseen osallistuakseen kampanjaan, vaan riittää, että yritys kerää työntekijöiden liikkumissuoritukset yhteen kampanja-ajalta ja ilmoittaa kampanjan päätyttyä suoritukset sekä yrityksen työntekijämäärän maanantaihin 18.3. mennessä.

Kilpailun voittaa se yritys kenellä on kerätty eniten suorituksia yrityksen henkilölukumäärään nähden ko. sarjassa. Kilpailun voittaja jokaisessa sarjassa on Alajärven liikkuvin yritys.

Lisäksi arvotaan liikunnallinen iltapäivä kaikkien niiden yritysten kesken, jonka työntekijät ovat liikkuneet keskiarvoltaan vähintään 18 tuntia per työntekijä koko kampanjan aikana.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät