0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Lappajärven kesäteatteri tarjoaa juurihoitoa

Lappajärven kesäteatterin ensi kesän esityksenä nähdään musiikkikomedia Juurihoitoa siirtolapuutarhassa.

Elina Stirkkisen ja Sari Siikanderin käsikirjoittaman esityksen rooleissa nähdään niin televisiosta kuin teatterilavoilta tuttuja kasvoja kun Kirsti Valve, Elina Stirkkinen, Mikko Penttilä, Pia Piltz sekä Juha Pulli viihdyttävät yleisöä. Ohjauksesta vastaa Sari Siikander, koreografista Mikko Ahti sekä musiikin tuotannosta ja sovituksesta Headline Recording Studio/Jari Latomaa ja Sami Hintsanen.

MAINOS

Juurihoitoa siirtolapuutarhassa esitetään ensimmäisen kerran 29.6. Viimeinen esitys on 4.8. Ohjaaja Sari Siikander kertoo esityksen olevan tutkimusmatka monien suomalaisten unelmaan.

– Samalla Lappajärven kesäteatteri muuttuu siirtolapuutarhaksi. Oma mökki ja ryytimaa, saunantuoksuiset lauantait sekä avuliaat mökkinaapurit. Tosin naapurin pensasaita on villiintynyt. Pyykkituvan avain on hävinnyt. Naapuriin muutti tuntematon.

– Lisäksi kesäjuhlilla paljastuu salaisuus toisensa perään. Kuka vei Heikin housut ja kenelle Kaisa vinkkasi silmää? Kuka sotkeutui sukkahousuihinsa ja ketkä suutelivat kuutamolla? Suhteet ovat solmussa ja juorukello kalkattaa. Luvassa siis suuria tunteita, laulua, tanssia ja paljon naurua, Siikander lupaa.

Mainiot puitteet

Ensi kesä on Kristian ja Jenni Hyypän sekä Miika Lahnalammen pyörittämälle teatterille seitsemäs. Tulevan esityksen yleisötavoite on 10000 silmäparia.

– Uskon sen toteutuvan. Viime kesä jäi harmillisesti 7500 katsojaan, eli haemme siihen kohennusta, Kristian Hyyppä toteaa.

Hyyppä pitää Lappajärven Halkosaarta poikkeuksellisen kauniina paikkana kesäteatterille.

– Monet paikat ovat kauniita, mutta Halkosaari on erityinen. Teatterilava sijaitsee Euroopan suurimman kraatterijärven rantamaisemissa legendaarisella huvipaikalla.

– Myös puitteet ovat mainiot, sillä niin yleisö kuin esiintyjät ovat katteen alla, eli sade tai auringon paahde eivät ole ongelma.

Kesäteatterin lavalla tullaan näkemään myös musiikkikonsertteja, joista tähän mennessä on varmistunut Katri Ylander, Ismo Alanko ja Suomen Musiikkiteatterin Show Must Go On – music by Queen esitys.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät