-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

MLL Alajärven yhdistys vetoaa varojen saamiseksi

MLL Alajärven yhdistys valmistautuu parhaillaan tulevaan kesäkauteen, jolloin se pyörittää suosittua lasten leikkikenttäkerhoa eri puolilla Alajärveä.

Leikkikenttäkerhotoiminnassa oli viime kesänä mukana 400-500 lasta, joten kyseessä on monelle perheellä ja ennen kaikkea lapsille tärkeä toimintamuoto, jonka toteuttamiseen yhdistys palkkaa kesäksi neljä nuorta työntekijää.

MAINOS

Yhdistyksen puheenjohtaja Saija Ylinen kuitenkin kertoo, että MLL on suurissa vaikeuksissa, koska jäsentulot romahtivat koronan myötä ja kaupungilta saatu avustus ei riitä kattamaan kaikkia kuluja.

– Meillä on todella vähän jäseniä, tarvitsisimme jäsenmaksutuloja lisää jotta voimme pyörittää toimintaa.

Leikkikenttätoiminta kesällä on lapsille maksutonta ja mukaan ovat tervetulleita kaikki lapset. olisi kuitenkin todella hieno asia, jos mahdollisimman moni vanhempi liittyisi MLL:n jäseneksi 25 euron jäsenmaksulla, jotta toiminnan jatko saataisiin turvattua.

Jos joku ei jostain syystä halua olla jäsen, niin myös kannatusjäsenmaksun maksaminen on mahdollista.

MLL:n jäsen saa lukuisia, merkittäviä valtakunnallisia etuja. Jokainen jäsen saa kerran vuodessa ilmestyvän Lapsemme-lehden ja alennuksia muun muassa matkailuun ja vapaa-aikaan, auto- ja välinevuokraukseen sekä alennuksia moniin tuotteisiin.

Myös paikallisesti on tarjolla mukava määrä jäsenetuja. Ylinen vetoaakin myös paikallisiin yrittäjiin, että jos nämä haluavat tukea tätä tärkeää toimintaa omalta osaltaan tarjoamalla jäsenille jotain etuja, niin asiasta voi mielellään ottaa yhteyttä!

Ennen koronaa MLL Alajärven yhdistys järjesti lasten liikuntakerhoa, mutta se loppui koronan myötä. Ja koronan myötä romahtaneiden jäsentulojen vuoksi toimintaa ei ole voitu aloittaa uudelleen.

Niinpä toimintamuotoina ovat olleet nyt lähinnä leikkikenttäkerhot kesällä ja joulun alla toteutettu joulupuu keräys, jolla onkin saatu aivan huikeaa tuottoa, kiitos niin yrityslahjoittajien kuin lukuisten yksityistenkin.

Viime vuonna Osuuspankki lähti tulemaan kampanjaa huikealla 5000 euron summalla ja Halpa-Halli 400 eurolla. Kun tähän laitettiin päälle yksityiset lahjoitukset, niin, lahjakortteja niitä tarvitseville saatiin sosiaalitoimen kautta jakoon peräti noin 10000 eurolla!

Mkäli MLL Alajärvi saisi varoja toimintaansa jäsenmäärän kasvaessa, Ylinen pohtii, että yhteisessä ideariihessä voitaisiin miettiä millaista toimintaa perheet paikkakunnaan lapsille haluavat?

Harrastusmahdollisuuksia lapsille Alajärvellä on paljon ja päällekkäistä toimintaa ei kannata  tarjota, mutta varmasti varsinkin pienimmille olisi tarvetta toiminnalle.

Tuula Jokiahosinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät