3.1 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Moision rahaston avustukset jaettiin

Alajärven kaupunginhallitus on tehnyt päätöksen Pentti Moision kulttuuriperintörahaston avustuksiksi vuodelle 2024.

Valtioneuvoston päätöksen mukaan varat tulee käyttää Nelimarkka-museon ja sen osana olevan Nelimarkka-residenssin kunnostukseen, taiteilija- ja arkkitehtiresidenssitoiminnan edistämiseen, Alajärvellä sijaitsevien Alvar Aallon rakennusperintökohteiden ylläpitoon ja toimintaan, toiminnan kehittämiseen ja laajentamiseen sekä perinne- ja kulttuurityöhön vanhan Lehtimäen kunnan alueella.

MAINOS

Sääntöjen mukaan varoja tulee käyttää kaikkiin em. tarkoituksiin niin, että rahaston varoista ja tuotoista tulee rahaston voimassaoloaikana kohdentua puolet perinne- ja kulttuurityöhön vanhan Lehtimäen kunnan alueella.

Nelimarkka-museolle myönnettiin Arkkitehtuurin ja tilan residenssin pilotoimiseen ja lanseeraukseen 11000 euroa ja museokaupan taiteilijatarvikevalikoiman käynnistämiseen 2000 euroa.

Alajärven kirkonkylän nuorisoseura ry:lle myönnettiin yleisavustus yhdistyksen toimintaan ja Nuorisoseurantalon ylläpitoon ja kunnostukseen 10000 euroa, elinvoimalautakunnalle 4120 euroa Alvar Aalto -aineston digitointiin ja 3405,5 euroa tiedonvälityshankeeseen Alajärven Alvar Aalto -kohteista.

Perinne- ja kulttuurityöhön vanhan Lehtimäen kunnan alueella myönnettiin avustusta seuraavasti. Suokonmäenseudun kylät ry:lle 15000 euroa näkötornin kyllästämiseen ja maalaamiseen, Länsikylän kyläyhdistys ry:lle 5000 euroa Pinniäisen pirtin ulkorakennuksen kunnostukseen ja lattiaan, Alajärven 4H-yhdistys ry:lle 2000 euroa lasten ja nuorten perinneniittykerhon / kurssien järjestämiseen sekä nuorten palkkaamiseen museoniityn hoitamiseen sekä kerhojen / kurssien materiaalien ja niityn hoitamiseen tarvittavan kaluston hankintaan, Lehtimäen nuorisoseura ry:lle 4120 euroa Lehtimäen Ränkipäivien järjestämiseen, Lehtimäen vanha pappila Fagerkylla ry:lle Fagerkullafestin järjestelyihin 5500, Lehtimäki-seura ry:lle 4500 kulttuuri- ja perinnetapahtumien järjestäminen, kotiseutumuseon toimintaan, kotiseututalon korjaukseen, tiedotukseen ja julkaisuihin sekä Suninsalmi Soi -tapahtuman järjestelyihin Heikki Jokiaholle 5500 euroa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät