4.2 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Etelä-Pohjanmaalla maaliskuun lopussa 6594 työtöntä työnhakijaa

Työttömien työnhakijoiden määrä nousi Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta, mutta laski viime kuukaudesta.

Työttömien työnhakijoiden määrä nousi Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta vertailuajankohdasta 880 henkilöllä eli 15,4 prosentilla. Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä laski 470 henkilöllä. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi vuoden takaisesta 12,7 prosentilla.

MAINOS

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 7,7 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 10,7 prosenttia.

Etelä-Pohjanmaan kunnista työttömien työnhakijoiden määrä nousi vuoden takaisesta suhteellisesti eniten Alavudella (37 %), Isossakyrössä (34 %) ja Isojoella (20 %).

Seutukunnista Etelä-Pohjanmaalla nousua oli Kuusiokuntien (27 %), Seinäjoen (16 %), Suupohjan (12 %) ja Järviseudun (4 %) alueilla.

Lomautettujen lukumäärä maaliskuun lopussa oli 1168, jossa nousua oli 251 henkilöä (27,4 %) viime vuoden vertailuajankohtaan. Viime kuukaudesta lomautettujen lukumäärä laski 244 henkilöllä. Pitkäaikaistyöttömiä oli kuukauden lopussa 1434 henkilöä, mikä oli 294 henkilöä (21,8 %) enemmän kuin vuosi sitten.

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 1525 kappaletta, joka oli 1045 kappaletta (-40,7 %) vähemmän kuin vuosi sitten. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 4494 työpaikkaa.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät