3.1 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Soinissa liikutaan ja nautitaan luonnosta!

Soinissa käynnistyy perinteisiä liikuntakampanjoita toukokuun alussa. Mestaripyöräilijäkampanjassa tavoite on pyöräillä tuhat kilometriä 1.5.-31.8. välisenä aikana. Lasten mestaripyöräilijäkampanja käynnistyy nyt toista kertaa Soinissa. Lasten kampanjassa tavoite on pyöräillä oma ikä x 20 kilometriä kampanja-aikana.

Mestaripyöräilijät kummassakin sarjassa tullaan palkitsemaan pokaalilla tai tuotepalkinnolla.

MAINOS

Kuntolaatikkokampanja on käynnissä toukokuusta syyskuun loppuun (1.5.-30.9.). Kesän kuntolaatikot sijaitsevat vanhoissa tutuissa paikoissa Kukonkylässä, Vuorenmaan risteyksessä, Laasalassa, Hankajärvellä, Parviaisessa, Hautakylällä ja Museonmäellä. Näiden lisäksi tälle kesälle tullaan lisäämään kuntolaatikko myös Vehulle.

Kuntolaatikoiden sijainnit voi tarkistaa Soinin kunnan nettisivuilta liikuntapalveluiden alta. Kuntolaatikolle voi esimerkiksi pyöräillä, kävellä, juosta, rullaluistella tai -hiihtää.

Kuntolaatikosta löytyvään vihkoon kirjataan päivämäärä, nimi, liikuntalaji sekä päivän aikana tehty liikuntasuoritus kilometreinä tai aikana. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan kampanjan päätyttyä tuotepalkintoja.

Pyöräilykauden avaus -tapahtuma järjestetään perjantaina 3.5. kello 17-19 Kruunupuistossa. Pyöräilykauden avauksessa jokainen saa pyöräillä omavalintaisen lenkin ja käydä ilmoittamassa tapahtumapaikalla pyöräillyt kilometrinsä.

Kilometrien ilmoittamisen myötä pyöräilijä osallistuu tuotepalkintojen arvontaan. Tapahtumapaikalla mehutarjoilu sekä vinkkejä venyttelystä, mitä voi tehdä pyörälenkin päätteeksi.

Piä itestäs huolta -messut

Soinin kunta, Kuusiolinna Terveys Oy sekä paikalliset yhdistykset ja yritykset järjestävät yhteistyössä eläköityneille soinilaisille hyvinvointiaiheiset messut. Messut järjestetään tiistaina 7.5. kello 11-14 Soinin Yhteistalolla.

Messuilla on esillä hyvin kattavasti erilaisia terveysteemoja, osallistumismahdollisuuksia, tulevaisuuden ennakoimista/varautumista, tietoa olemassa olevista palveluista ja erilaisia testauspisteitä.

Messut tulee aukaisemaan Soinin kunnan kunnanjohtaja Maija Pihlajamäki kello 11.10. Messupisteiden lisäksi tasatunnein kello 12 ja kello 13 tulee erilaisia infokatsauksia. Myös Pohjanmaan poliisin, Kuusiolinna Terveyden sekä Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen väkeä paikalla koko tapahtuman ajan.

Kuninkaanpuiston patikka järjestetään keskiviikkona 5.6. kello 17-20.

Kuninkaanpuiston patikka -tapahtuma sijoittuu tänä vuonna kesäkuun alkuun. Kuninkaanpuiston patikkareitti on noon seitsemän kilometriä. Kuninkaanpuiston patikan lähtö sekä lopetuspaikka sijaitsee yhdeksän kilometriä Soinista Karstulaan päin (Karstulantie 942), Hankajärven pohjoispäädyssä sijaitseva P-pysäköintipaikka.

Matka patikoidaan omatoimiesti ja reitin puolivälissä sijaitsevalla kota-laavulla on tarjolla mehua, pientä purtavaa sekä osallistumis/arvontalipun täyttö. Reitti on osittain haastava polun kivien ja juurakoiden vuoksi, mutta pääosin helppokulkuinen.

Ja mitä vielä…

Kesälle lisäksi tulossa lasten leirit Lauttosen leirikeskuksessa yhteistyössä Soinin kunnan, Soinin seurakunnan, Alajärven 4H yhdistyksen ja Kuudestaan ry:n Tartu maisemaan -hankkeen kanssa. Rantauimakoulut järjestetään perinteisesti juhannuksen jälkeisellä viikolla.

Tulevasta syksystä on mainittava vielä viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetty ja huiman suosion saanut Kepeät kierrokset -liikuntakampanja, mikä käynnistyy elokuussa. Arpaisten patikka -tapahtuma täyttää tänä vuonna 30 vuotta ja patikka järjestetäänkin juhlapatikan merkeissä lauantaina 14.9.

Huom! Hiihtokelien päätyttyä on aika ilmoittaa mestarisuksittelijakilometrit Soinin hyvinvointipalveluihin merja.korpela(a)soini.fi tai p. 0405565 630 huhtikuun loppuun mennessä.


sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät