3.1 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Lapsille uimakouluja Alajärvellä – pyöräilykausi käyntiin vauhdikkaasti!

Alajärven kaupungin liikuntapalvelut järjestää lasten uimakouluja Alajärven uimahallissa 10.6.-20.6. Ilmoittautuminen uimakouluihin avautuu sähköisesti 3.5.

Uimakouluryhmiä on kolme. Huomioithan ilmoittautumisen yhteydessä ryhmien tasot!

MAINOS

Uimakoulut on tarkoitettu 2019 syntyneille sekä sitä vanhemmille lapsille. Uimakouluun osallistuminen edellyttää, että lapsi pystyy toimimaan itsenäisesti sekä osana ryhmää.

Lapsen huoltaja saattaa uimakoululaisen, uimakouluun valmiina maksimissaan 5 minuuttia ennen ryhmän alkua uimahallissa kahluualtaan viereen, jossa on kokoontumispaikka. Huoltajat myös hakevat uimakoululaisen uimakoulun loputtua kahluualtaan vierestä kokoontumispaikalta.

Osallistumismaksu on 50 euroa (maksetaan uimahallin kahvion kassalle ensimmäisellä kerralla). Hinta sisältää uimahallimaksun, uinninopetuksen, suoritetun uintimerkin ja osallistumistodistuksen.

Meritähtien uimakouluryhmä on varhaistaitoryhmä, (uimataidoton/vähän osaava). Opetus tapahtuu opetusaltaassa. Tässä ryhmässä totutellaan veteen ja pyritään kastautumaan, opetellaan kelluminen ja liukuminen apuvälineellä sekä ensimmäiset uintiliikkeet.

Uimakoulun aikana on mahdollisuus suorittaa varhaistaito- tai vesitaitomerkki.

Kilpparit uimakoulu on alkeisryhmä (vähän osaava, uimataito yli 5 metriä). Opetus tapahtuu opetusaltaassa, mutta saatetaan käydä myös terapia- tai kuntoaltaassa.

Tässä ryhmässä opetellaan kelluminen, liukuminen, sukeltaminen, alkeisuimataitoja ja pelastamistaitoja. Uimakoulun aikana mahdollisuus suorittaa alkeismerkki.

Hylkeet uimakoulu ryhmä on jatkoryhmä (alkeismerkki/uimataito yli 10 metriä). Opetus tapahtuu terapia- sekä kuntoaltaassa. Ryhmä on tarkoitettu heille, jotka uivat alkeisuinteja vähintään 10 metriä sekä vatsallaan että selällään.

Tässä ryhmässä harjoitellaan uintitekniikoiden lisäksi myös matkauintia. Uimakoulun aikana mahdollisuus suorittaa harrastusmerkki (oppia uimaan 25 m vatsallaan ja selällään).

Mestaripyöräilyä ja -uintia!

Mestaripyöräilijäkampanja käynnistyy toukokuun ensimmäisenä päivänä ja se kestää aina 31.8. saakka.  

Kampanjan aikana on tavoitteena pyöräillä 1000 kilometriä ja lasten mestaripyöräilijäkampanjassa tavoite on 20 x ikävuosi. Kilometrit ilmoitetaan 6.9. mennessä sähköisesti. Tavoitteen saavuttaneet palkitaan tuotepalkinnolla.

Pyöräilykauden avaustapahtuma järjestetään 8.5. kello 17-19 jäähallin vieressä olevan pumptrack radan läheisyydessä. Tapahtuman järjestää yhteistyössä Alajärven kaupungin liikuntapalveluiden kanssa Järviseudun pyöräseura (JSPS) sekä Kesport Alajärvi.

Tapahtumassa esiintyy ja on mukana BMX pyörätaituri Lassi Suvisalmi. Pyöräkauden avajaistapahtumassa on esillä ja testattavana sähköpyöriä, kokeilla voi pumptrack pyöriä, omia taitoja voi testailla pyöräilytaitoradassa.

ärviseudun pyöräseura järjestää pumptrack radalla pyörien sekä scoottien nopeuskilpailun. Paikalla on myös Fillarihuolto Peltomäki antamassa neuvoja pyörän kunnossapidosta. Tapahtuman lopuksi JSPS järjestää yhteislenkin järven ympäri ajellen. 

Mestariuimarikampanja alajärveläisilleon luvassa 12.8.-3.11. Aika on viikon lyhyempi kuin aiemmin ja mestariuimarin tavoitekilometrit ovat 45 kilometriä kampanja-aikana.

Triplamestarikampanjan vuoden 2024mestarisuksittelijaosuus (500 km) on jo suoritettu. Mestaripyöräilijäkampanja suoritetaan kesän aikana (1000 km), kilometrien ilmoittaminen 6.9. mennessä ja mestariuimarikampanja alkaa elokuussa 12.8. – 3.11. (45km), kilometrien ilmoittaminen 8.11. mennessä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät