Ankkurit nappasivat voiton Pattijoelta

Elmeri Iivonen oli loistavalla pelipäällä niin lautasen äärellä kuin mailan varressa. ©Ville Vuorinen
Mainos[adrotate banner="3"]

Ankkurit ja Pattijoki kohtasivat aurinkoisella ja helteisellä Kitrolla perjantaina. Alajärven Sähkön tarjoamassa ilmaisottelussa oli katsojia päälle 2000 silmäparia. Itse ottelu oli tiukka, mikä ratkesi vasta kolmannessa kotiutuslyöntikilpailussa Ankkurien voittoon jaksoin 2-1 (2-3, 4-1, 5-4k)

Ankkurit aloitti ensimmäisen jakson sisältä ja rakensi kaksi kolmostilannetta, mutta juoksuja ei nähty. Pattijoki sai omalla sisävuorollaan tilanteita ja onnistui kerran juoksun teossa, kun Ankkureille tuttu mies Martti Viitasalo löi tilanteeksi 0-1 kotiuttamalla Konsta Launosen.

Jakson toisessa vuorossa myös Ankkurit avasi juoksutilinsä, kun ajotilanteessa Petteri Kortelainen luukkulyönnillä kotiutti Joona Peltokankaan. Pattijoki kuitenkin tasoittavalla vuorollaan siirtyi 1-2 johtoasemaan, kun Antti Kiiskinen onnistui kotiuttamaan Mikael Mäkelän.

Ankkurien osalta kolmas vuoro oli sisällä heikko ja tilanteita ei syntynyt. Pattijoki sai omalla vuorollaan mahdollisuuden lisätä johtoaan, mutta Ankkurien takatilannepuolustaminen kesti ja taululla säilyi lukemat 1-2.

Ratkaisevassa vuorossa Ankkurit onnistui tasoittaa aloittavalla sisävuorolla tilanteeksi 2-2 Kortelaisen loistavalla välilyönnillä, millä kotiin kiisi Joona Peltokangas. Pattijoki kuitenkin voitti jakson lukemin 2-3, kun Ankkurit yritti polttaa kolmoselle Mikael Mäkelää, mutta heitto karkasi harhaan ja Mäkelä toi jakson voittojuoksun.

Toisen jakson ensimmäisessä sisävuorossa Pattijoen tilanteiden rakentelu on heikkoa. Ankkurit sen sijaan rakensi tilannetta päälle, mutta kotiutuslyönnit ei onnistuneet.

Toisessa vuorossa Pattijoki onnistui avaamaan toisen jakson juoksutilinsä, kun Martti Viitasaari löi pallon kolmospuolelta läpi ja Ville Veittikoski eteni helposti kotiin lukemiksi 0-1. Ankkurit onnistui omalla vuorollaan avamaan jakson juoksutilinsä ja niitä syntyi kolme.

Ensimmäisestä vastasi Elmeri Koivusalmi, joka kotiutti Atte Kuosmasen. 2-1 juoksusta vastasi Juho Ihamäki välilyönnillä, joka kotiutti Koivusalmen. Tilanteesta puhallettiin jo kolmas palo, mutta Ankkurit haastoi tilanteen. Päätuomari kävi tarkastamassa videolta ja juoksu hyväksyttiin. 3-1 juoksun löi kääntövarrella Elmeri Iivonen.

Jakson kolmas vuoro ei Pattijoelle tuottanut tulosta, mutta Ankkurit siirtyy 4-1 johtoon Juho Ihamäen lyödessä ajotilanteessa kakkosrajasta pallon läpi, millä Nestori Yli-Sissala juoksi kotiin.

Jakson ratkaisevassa vuorossa Pattijoki ei onnistunut ja jakso kirjattiin Ankkureille lukemin 4-1.

Kotiutuslyöntikilpailu venyi aina kolmanteen kotiutuslyöntikilpailuun asti, missä Ankkurien ratkaisujuoksun löi komealla saumapuhkaisulla Tuukka Etula kotiuttamalla Joona Peltokankaan! Voitto Ankkureille jaksoin 2-1 (2-3, 4-1, 5-4k).