Etelä-Pohjanmaalla huhtikuun lopussa 6228 työtöntä työnhakijaa

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (4,5 %), Kuortaneella (4,8 %) ja Soinissa (5,5 %).
Mainos[adrotate banner="3"]

Työttömien työnhakijoiden määrä nousi Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta, mutta laski viime kuukaudesta.

Työttömien työnhakijoiden määrä nousi Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta vertailuajankohdasta 882 henkilöllä eli 16,5 prosentilla. Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä laski 336 henkilöllä. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi vuoden takaisesta 11,9 prosentilla.

MAINOS

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 7,3 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 10,3 prosenttia. Etelä-Pohjanmaan kunnista työttömien työnhakijoiden määrä nousi suhteellisesti eniten vuoden takaisesta Alavudella (49 %), Kauhavalla (34 %) ja Kuortaneella (23 %).

Seutukunnista Etelä-Pohjanmaalla nousua oli Kuusiokuntien (35 %), Seinäjoen (17 %), Suupohjan (12 %) ja Järviseudun (1 %) alueilla.

Lomautettujen lukumäärä huhtikuun lopussa oli 908, jossa nousua oli 156 henkilöä (20,7 %) viime vuoden vertailuajankohtaan. Viime kuukaudesta lomautettujen lukumäärä laski 260 henkilöllä. Pitkäaikaistyöttömiä oli kuukauden lopussa 1469 henkilöä, mikä oli 338 henkilöä (29,9 %) enemmän kuin vuosi sitten.

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 1415 kappaletta, joka oli 621 kappaletta (-30,5 %) vähemmän kuin vuosi sitten. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 3743 työpaikkaa.

MAINOS
Edellinen artikkeliHarrastamisen Suomen malli antaa toimintaa sadoille lapsille Alajärvellä ja Vimpelissä
Seuraava artikkeliSoinin vauvat juhlan kohteena!