Soinin vauvat juhlan kohteena!

Reilu puolet Soinin kuntaan vuonna 2023 syntyneistä vauvoista perheineen pääsi paikalle kunnan järjestämään vauvajuhlaan.
Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin kunta juhlisti perinteiseen tapaan edellisen vuoden aikana paikkakunnalle syntyneitä vauvoja. Vauvoja Soiniin syntyi viime vuonna kaikkiaan 11, heistä kuusi on poikia ja viisi tyttöjä.

Soinin kunnanjohtaja Maija Pihlajamäki totesi tervehdyksessään nuorimpien soinilaisten vanhemmille, miten tämän ikäisten lasten kohdalla huomaa suuren eron sen suhteen, onko vauva syntynyt tammikuussa vai joulukuussa.

MAINOS

– Olen itse syntynyt joulukuussa ja tullut siksi aina vähän perässä, mutta hyvin olen silti ehtinyt, Maija nauroi.

Hän totesi, että ennen lapset olivat perheessä automaattisesti osa elämää, kun taas nyt lapset syntyvät suunniteltuina ja toivottuina. Syntyvyyden laskusta puhutaan paljon ja sille annetaan monia selityksiä.

– 2010 luvulla selityksiä olivat epävarmuus ja jopa itsekkyys, synkät tulevaisuuden näkymät. Tällä hetkellä lapsista puhutaan yhä useammin resursseina ja tulevaisuuden veronmaksajina, vaikka tuskin yksikään vanhempi ajattelee syntyvää lastaan sellaisena.

– Konkreettinen tuki perheille on parempi keino vaikuttaa syntyvyyteen, kuin syyllistäminen ja kehotukset. Tästä syystä Soinin kunta pyrkii tukemaan perheitä muun muassa maksuttomalla varhaiskasvatuksella ja 500 euron vauvarahalla, jota maksetaan kolmen vuoden ajan.

Puheenvuoronsa lopussa Maija muistutti siitä tosiseikasta, että tilastojen valossa äidit kantavat edelleen suuremman vastuun lapsista ja lasten saanti vaikuttaa enemmän heidän työuraansa, kuin isien. – Isät, ottakaa yhä enemmän vastuuta lapsista ja kodista, hän kehotti.

Vauvajuhlan ohjelmassa oli lisäksi kirjastolta Tarja Kivinummen vetämä runo- ja lorutuokio sekä hyvinvointikoordinaattori Merja Korpelan vetämä jumppahetki.

Kunta jakoi kaikille pienille soinilaisille muistamiset ja lopuksi syötiin täytekakkua!

Tuula Jokiaho


MAINOS
Edellinen artikkeliEtelä-Pohjanmaalla huhtikuun lopussa 6228 työtöntä työnhakijaa
Seuraava artikkeliSotkamolle pisteet Kitrolta