Hyvinvointialueelle esitetään koko henkilöstöä koskevia YT-neuvotteluja

Mainos[adrotate banner="3"]

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen talous- ja investointilautakunta käsittelee 4.6. kokouksessaan vuoden 2025 talousarvioraamia.

Hyvinvointialueen haastava taloustilanne tulee jatkumaan vuonna 2025. Tämänhetkisten tietojen perusteella laadittu raami osoittaa erityisesti henkilöstökuluissa merkittävää sopeuttamistarvetta. Lisäksi muun muassa palvelutuotantotapoihin tulevat muutokset muokkaavat henkilöstön työnkuvia.

MAINOS

Tämän vuoksi hyvinvointialueen on välttämätöntä aloittaa koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Koko organisaatiota koskevien YT-neuvotteluiden käynnistämisestä päättää aluehallitus kokouksessaan 10.6.

Esitetyt YT-neuvottelut voivat johtaa työnkuvien muutokseen, työpisteiden vaihtumiseen, lomautuksiin ja viimesijaisesti myös irtisanomisiin. Erityisesti tullaan tarkastelemaan esihenkilö- ja asiantuntijatehtäviä.

)

MAINOS
Edellinen artikkeliKempele vei pisteet Kitrolta
Seuraava artikkeliMuutoksia lipputuotteissa ja hinnoittelussa seudullisessa bussiliikenteessä