Kempele vei pisteet Kitrolta

Elmeri Koivusalmi oli ottelun Ankkurihahmo lyömällä kauden toisen kunnarinsa. Kuva: Ville Vuorinen.
Mainos[adrotate banner="3"]

Ankkurit ja Kempeleen Kiri kohtasivat torstaina Kitrolla. Ankkurit lähti otteluun vähän muuttuneella kokoonpanolla, kun pelistä puuttuivat Joona Peltokangas ja Tuukka Etula.

Superpesisdebyytin ottelussa teki Olavi Perälä, joka toi myös uransa ensimmäisen juoksun. Itse ottelu oli ensimmäisellä jaksolla Kempeleen hallintaa. Toinen jakso tasattiin tiukkojen vaiheiden jälkeen.

Ottelun ensimmäisessä vuorossa Ankkurit jäi tilanteitta. Kempele onnistui avaamaan ottelun juoksutilin heti ensimmäisessä vuorossa, kun Ossi Meriläinen kotiutti Ankkurien ulkokentän avustuksella miehen kotiin.

Toisessa vuorossa Ankkurit sai ensimmäisen tilanteensa ja myös juoksu nähtiin, kun Nestori Yli-Sissala löi Atte Kuosmasen kotiin. Kempele siirtyi omalla vuorollaan 1-2 johtoasemaan, kun Perttu Olli toi harhaheittojuoksun.

Kolmas vuoro oli heikkoa sisäpeliä Ankkureilta. Kempele rakensi vuorossa useampia tilanteita ja siirtyi 1-5 johtoon Matti Korhosen, Sami Haapakosken sekä Antti Korhosen hyvillä lyönneillä.

Ratkaisevassa vuorossa Ankkurit ei tilanteista huolimatta juoksuja lyönyt ja jakson loppulukemiksi merkattiin 1-5.

Toinen jakso alkoi Kempeleen sisävuorolla ja se avasi jakson juoksutilin Matti Korhosen komealla välilyönnillä. Ankkurien osalta sisäpeli ei kulkenut ja miestä ei kolmosella nähty.

Kempeleen sisäpeli jatkui mallikkaana myös toisessa vuorossa ja se iski kaksi juoksua Haapakosken ja Meriläisen lyönneillä siirtyen 0-3 johtoon.

Ankkurien toinen sisävuoro alkoi hienosti. Elmeri Koivusalmi löi pelkässä ykköstilanteessa pallon takaa läpi. Atte Kuosmanen juoksi kotiin ja Koivusalmi itse kiersi kunnarin. Jatkotilanteessa Petteri Kortelainen tasoitti tilanteeksi 3-3 kotiuttamalla Koivusalmen tuplajuoksun arvoisesti.

Kolmannessa vuorossa Kempele iski yhden juoksun Antti Korhosen onnistuessa. Ankkurit myös onnistui kerran, kun Juho Ihamäki kotiutti Eeli Hännisen.

Ratkaiseva vuoro alkoi jännittävässä 4-4 tilanteessa. Kempele onnistui aloittavalla sisävuorollaan siirtymään 4-5 johtoasemaan Matti Korhosen lyönnillä. Myös Ankkurit sai tilanteensa. Yksi onnistuminen kuitenkin vain tuli, kun Petteri Kortelainen kotiutti superpesisdebyyttiä pelaavan Olavi Perälän.

Toinen jakso tasattiin lukemin 5-5 ja koko ottelu merkittiin Kempeleen voittoon jaksoin 0-1 (1-5, 5-5).