Tangokuningas Rokulipäiville

Vuoden 2019 Tangokuningas Johannes Vatjus hurmaa Alajärven Nuorisoseuralla ensi sunnuntaina. Kesäkiertueen toinen solisti on Hannakaisa Nyrönen. Heitä säestää viisihenkinen orkesteri.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Rokulipäivillä koetaan sunnuntaina todellinen laulun juhla, kun tenori Johannes Vatjus konsertoi Alajärven Nuorisoseuralla kello 15 alkaen. Konsertin toisena solistina laulaa sopraano Hannakaisa Nyrönen. Konsertissa kuullaan sävelmiä amerikkalaisista opereteista, elokuvista ja Broadway-musikaaleista. Säestäjänä on viisihenkinen orkesteri.

Vatjus ponkaisi kuuluisuuteen voitettuaan tangokuninkuuden vuonna 2019, minkä jälkeen hän on ollut tuttu näky lukuisilla konsertti- ja tanssilavoilla. Upeaääninen tenori huomattiin myös Kansallisoopperassa ja hänet kiinnitettiin pian voittonsa jälkeen Kansallisoopperan solistikuntaan. Monipuolista laulajaa on kuultu viime vuosina niin ooppera-, operetti- kuin musikaalirooleissakin. Tulevalla syyskaudella hänet nähdään muiden muassa Oopperan kummitus -musikaalissa ja Madetojan Pohjalaisia-oopperassa.

MAINOS

Oopperaa ja musikaalia

Kesäkiertueen toinen solisti, Rajoilla Ensemble ry:n puheenjohtaja Hannakaisa Nyrönen iloitsee Vatjuksen mukaantulosta.

– Saimme kiertueellemme valovoimaisen ja todella monipuolisen laulajan. Häneltä sujuu niin klassinen kuin viihdelaulu. Vatjuksen laulussa on upeaa eläytymiskykyä ja tulkintavoimaa.

Oopperalaulaja Hannakaisa Nyrönen on yksi lupaavimmista suomalaisista sopraanoista. Hän voitti vuonna 2019 Australiassa kansainvälisen Elisabeth Connell -laulukilpailun ja on voittonsa jälkeen esiintynyt ooppera- ja operettilavoilla niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Konsertissa kuullaan musiikkia muiden muassa operetista Ylioppilasprinssi ja Broadway-musikaalista Teatterilaiva. Lisäksi kuullaan musiikkia Leonard Bernsteinilta.

– Bernsteinia ei voi ohittaa, kun puhutaan amerikkalaisesta musikaalista. West Side Story ja Marian ja Tonyn traaginen rakkaustarina on musikaalitaidetta parhaimmillaan. Hienoa päästä esittämään näitä kaikkia upeita klassikoita Johannes Vatjuksen kanssa, Nyrönen hehkuttaa.

Johannes Vatjus on intohimoinen kalastaja, mutta ehtii kalastuksen ohella myös konsertoimaan kesällä.

– On todella mukavaa esiintyä Hannakaisan kanssa. Ohjelmisto on hyvä ja mielenkiitoinen. Kaikille kuulijoille löytyy varmasti mieleistä musiikkia. Operetti- ja musikaalisävelmät käyvät meille kaikille, maalaisille, kaupunkilaisille – nuorista vaariin. Ei muuta kuin kaikki kuuntelemaan upeaa ohjelmistoa, nauttimaan hienoista tunnelmista, Vatjus kehottaa.

Vuoden 2019 Tangokuningas Johannes Vatjus hurmaa Alajärven Nuorisoseuralla ensi sunnuntaina. Kesäkiertueen toinen solisti on Hannakaisa Nyrönen. Heitä säestää viisihenkinen orkesteri.

MAINOS
Edellinen artikkeliKitee vei pisteet mennessään
Seuraava artikkeliLevätilanne rauhoittunut