Kesäkuvataitelijat Alajärvellä

Kesäkuvataitelija Matti Lankinen maalaa graffitia Kitron stadionille. Kuva: Sanna Sarva/Nelimarkka-museo
Mainos[adrotate banner="3"]

Kuntarajat ylittävä kesätaiteilijatoiminta on jatkunut Aisaparin alueella jo vuodesta 2021. Tänä vuonna kesäkuvataiteilijoihin voi törmätä muun muassa eri puolilla Alajärveä. Kesäkuvataiteilijat näkyvät ja toimivat yhdessä ihmisten kanssa museossa ja sen ulkopuolella.

Kuvataitelija Matti Lankinen maalaa graffitiplanssit Kitron stadionin sisäänkäynnin molemmille puolille. Teoksen valmistuttua se siirtyy stadionille. Toinen kesätaiteilija, Anna Asplund, osallistui Rokulipäiville lauantaina 6. heinäkuuta. Annan työpisteellä, Palotorin takana, raaputettiin mukaan otettava kesäkuva.

MAINOS

Suomen kuvataiteen päivänä, keskiviikkona 10.7. ja torstaina 11.7. kello 12 on Nelimarkka-museossa mahdollisuus osallistua kokemukselliseen taidepajaan, joka soveltuu erityisen hyvin lasten ja aikuisten yhteiseksi tekemiseksi. Pajat kestävät noin tunnin ja ovat maksuttomia. Vetäjänä toimii Anna Asplund. Pajassa valitaan teos, joka kiinnostaa. Sitä tutkitaan hetken, jonka jälkeen tehdään teoksen innoittamana piirros tai teksti.

Anna Asplund vierailee seuraavalla Alajärven palvelukodissa ja kirjoittaa Korvarunoja kodissa kuulemiinsa tarinoihin pohjautuen. Korvaruno-metodiin on mahdollista päästä tutustumaan myös Alajärven pääkirjaston lukusalissa torstaina 25.7. kello 12–14. Kokemusta ei tarvita. Riittää, että lähtee liikenteeseen avoimella mielellä ja on kiinnostunut kirjoittamisesta ja jakamaan ajatuksiaan ja havaintojaan.

Alajärvellä kesäkuvataiteilijoiden toimintaa koordinoi Nelimarkka-museo.

MAINOS
Edellinen artikkeliMönkijästä haaveileva tarvitsee harjoitusta
Seuraava artikkeliHukkakaura jo näkyvillä pellolla