Huolto Mäki Oy huoltaa Soinissa ja Saarijärvellä

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinilainen Huolto Mäki Oy on tarjonnut laadukasta traktoreiden ja muidenkin työkoneiden huoltoa pian 35 vuoden ajan.

Yrityksen alkutoiminta ulottuu 1980 -luvun alun paikkeille. Huoltokorjaamo Seppo Mäki ky aloitti tuolloin kotimaatilan autotallissa Massey Ferguson -traktoreiden huollon.

MAINOS

– Ensimmäisinä vuosina oli tärkeintä saada asiakaskuntaa yritykselle. Toiminta alkoi laajeta ja vuonna 1983 oli edessä hallin rakentaminen Mäkelänkylälle, kertoo Seppo Mäki. Mukana oli tuossa vaiheessa yksi ulkopuolinen työntekijä ja vaimo Anita vastasi paperitöistä.

Isompi laajennus tuli eteen vuonna 2005, jolloin huoltokorjaamolle valmistui nykyinen korjaamohalli. Soinissa korjaamotilaa on käytössä noin 450 neliötä.

Yrityksen omistuksessa tuli muutos pari kuukautta sitten, kun Anitan ja Sepon vanhin poika Joni tuli Huolto Mäki Oy:n pääosakkaaksi ja toimitusjohtajaksi. Vanhemmat ovat vielä yrityksessä mukana pienellä osuudella. Perheen pojista myös Jukka työskentelee yrityksessä.

Toisen toimipisteen, Saarijärven toiminta alkoi 24.4. Valtraa valmistava ja myyvä Agco Suomi oy tarjosi Huolto Mäki Oy:lle huoltosopimusta Keski-Suomen puolelle. Sopivat noin 800 neliön tilat löytyivät Saarijärveltä.

Saarijärven toimialueeseen kuuluvat Kyyjärvi, Kivijärvi, Kinnula, Kannonkoski ja Saarijärvi. Saarijärvellä Huolto Mäki Oy vastaa Valtran huollosta ja varaosamyynnistä.

– Ensimmäinen viikko Saarijärvellä lähti mukavasti käyntiin. Kiinnostusta huoltopistettä kohtaan oli kovasti ja palaute oli positiivista, kertoo toimitusjohtaja Joni Mäki.

Soinin huoltopisteessä huolletaan Vimpelin, Alajärven, Ähtärin ja Soinin koneet ja laitteet. – Käytössämme on myös huoltoauto, joten korjauksia voidaan tehdä maastossakin. Huollot pyritään tekemään ensisijaisesti korjaamolla, jossa on tarvittavat nosturit ja laitteet valmiina, jolloin siitä hyötyy niin työn tilaaja kuin tekijäkin, toteaa Mäki.

Huolto Mäki Oy työllistää Soinissa neljä työntekijää ja Saarijärven toimipisteessä työskentelee kaksi työntekijää.

Huolto Mäki Oy:llä on sopimus Valtran ja John Deeren traktoreiden sekä Sampo-Rosenlewin ja Agrimarketin työkoneiden huollosta. Yritys tekee lisäksi metallitöitä, sorvauksia ja hydrauliikka-asennuksia metsäkoneisiin ja maatalouskoneisiin.

Yrityksessä halutaan satsata laatuun, joten henkilökuntaa koulutetaan jatkuvasti.

– Joka vuosi osallistumme laajempaan merkkikohtaiseen koulutukseen. Näin pysytään ajan hermolla, kertoo Joni Mäki. Etuna on se, että työntekijät ovat pysyneet yrityksessä ja kertynyt ammattitaito on näin käytössä. Sitoutuminen on vankkaa puolin ja toisin.

Yrityksen toimintavuosien varrella toiminta on muuttunut melkoisesti. – Varsinkin viimeisten kymmenen vuoden aikana maatilojen lukumäärä on vähentynyt rajusti. Tämä ei ole vaikuttanut meillä työn määrään, sillä erilaiset monimutkaiset työkoneet ja traktorit maatiloilla ja urakointipuolella työllistävät runsaasti.

– Kaikilla maatalousyrittäjillä ei ole aikaa tehdä itse huoltoja. Koneet ovat yhä teknisempiä ja ongelmatilanteissa tarvitaan vikadiagnostiikkaa ja korjatessa erikoistyökaluja, toteaa Seppo Mäki. Huoltokorjaamon sesonkiaikaa on keväästä syksyyn, jolloin ulkotyöt maatiloilla, turvetyömailla sekä kiinteistöhuollossa ovat käynnissä. Oman lisänsä tuo metsäkoneiden huolto.

Huolto Mäki Oy:n toimipiste on Soinin Mäkelänkylällä pari kilometriä keskustasta Ähtärin suuntaan. Viimeisten parin vuoden aikana huoltoliikkeen piha-alue on laitettu näyttävään kuntoon.

Moni on kiinnittänyt huomionsa siistiin piha-alueeseen, istutuksineen ja nurmikkoineen. – Olemme saaneet paljon positiivista palautetta piha-alueesta ja pidämme tärkeänä sitä, millaisen kuvan se yrityksestä antaa, kertoo Joni Mäki.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliKyyjärvelle OnniBus.comin pysäkki
Seuraava artikkeliELY-keskuksen toimipaikka säilynee Alajärvellä