1.4 C
Alajärvi
lauantai 27.4.2024
MAINOS

Antennitelevision taajuusmuutoksia Lapuan alueella elo-syyskuussa

Antennitelevisioverkon taajuusmuutoksia tehdään Lapuan alueella sijaitsevilla lähetinasemilla 30.8. alkaen. Muutokset koskevat Lapuan päälähetysaseman lisäksi Perhon ja Alajärven täytelähetinasemia.

Lapuan päälähetysasemalla taajuusmuutokset tehdään 30.8. – 1.9. Muutospäivinä tv-lähetyksissä esiintyy muutaman tunnin katkoksia. Muutokset koskevat Digitan operoimaa UHF-taajuusalueen antennitelevisioverkkoa.

MAINOS

Taajuusmuutosten vuoksi yhteisantennijärjestelmiin on viritettävä uudet lähetystaajuudet niissä taloyhtiöissä ja julkisissa rakennuksissa, jotka vastaanottavat televisiolähetyksiä yhteisantenniverkon kautta.

Tämän vuoksi yhteisantennikiinteistöjä hoitavien isännöitsijöiden kannattaa olla yhteydessä paikalliseen antenniurakoitsijaan jo nyt, mikäli antennijärjestelmää ei ole pitkään aikaan kunnostettu.

Taajuusmuutosten aikataulu Lapuan lähetinasemilla: Viikko 35 Lapua (päälähetysasema) ja viikko 36 Perho sekä Alajärvi.

Mitä pitää tehdä?

Kaikkien yhteisantennijärjestelmien päävahvistimet on viritettävä sen jälkeen, kun uudet taajuudet on otettu alueella käyttöön. Joissakin tapauksissa antennijärjestelmän päävahvistin voidaan joutua uusimaan viritysten toteuttamiseksi, joten vanhojen antennijärjestelmien kunto on hyvä tarkistuttaa etukäteen.

Täytelähetinasemilla ei lähetetä rinnakkaislähetyksiä, joten näiden peittoalueilla viritystyöt pitää tehdä samana päivänä kuin taajuudet muutetaan.

Antenniurakoitsijan tehtyä viritystyöt kiinteistössä on taloyhtiön asukkaiden tehtävä televisioiden tai digiboksien kanavahaku uudelleen. Useimmat tv-vastaanottimet tekevät kanavahaun automaattisesti. Taloyhtiöiden velvollisuus on tiedottaa asukkaille ajankohdasta, jolloin kanavahaku on tehtävä.

Omakotitaloissa ja niissä pientaloissa, joissa ei ole yhteisantennijärjestelmää, ei yleensä tarvita muutostöitä. Mikäli antennijärjestelmä on kunnossa, riittää television tai digiboksin kanavahaku sen jälkeen, kun taajuusmuutokset alueella on tehty.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät