0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Laven superpesisnaiset valmiina historialliseen kauteen

Lappajärven Veikkojen seurahistorian ensimmäinen naisten superpesisottelu pelataan huomenna tiistaina Porissa, jossa vastaan asettuu talvella hallissa SM-kultaa huuhtonut Porin Pesä-Karhut.

Historiallisen ensimmäisen kotiottelunsa joukkue pelataa lauantaina 13.5. kello 16 alkaen, jolloin Veikkolan uudistetulla pesisstadionilla vastaan asettuu Lappeenrannan Pesä-Ysit.

MAINOS

Veikkojen superpesisnaiset ovat valmistautuneet pelinjohtajansa Jukka-Pekka Tuomelan ja joukkueen fysiikkavalmennuksesta vastaavan Markku Lassilan johdolla ensimmäiseen superpesiskauteensa jo viime vuoden loka-marraskuun vaihteesta saakka.

Jukka-Pekka Tuomelan mukaan harjoittelukausi sujui suunnitelmien mukaan muutamaa sitkeää flunssakautta ja pieniä loukkaantumisia lukuun ottamatta. Talven SM-halliturnauksestakin jäi joukkueelle Tuomelan mukaan fiilis vaikkei voittoon asti otteluissa yllettykään.

Veikkojen yhtenä vahvuutena alkavalla superpesiskaudella Tuomela näkee sen, ettei joukkueen pelityyliä vastustajien leirissä vielä tunneta. Suurimmat haasteet hallipelien perusteella arvioituna liittyvät Tuomelan mukaan kaaripelaamiseen ja pelirohkeuteen erityisesti ulkokentällä.

– Ulkopelissä emme lähde peruuttelemaan ja varmistelemaan läpilyöntien eliminoimiseksi, vaan pyrimme pelaamaan nopeaa ja hyökkäävää peliä.

Veikot on asettanut tavoitteekseen sijoittumisen runkosarjassa kahdeksan parhaan joukkoon, joka toisi paikan pudotuspeleihin. Tavoite on Tuomelan mukaan kova, mutta kaiken osuessa kohdalleen täysin saavutettavissa.

– Vaikka olemme nousijajoukkue emme lähde nöyristelemään kokeneempia joukkueita vastaan, vaan tulemme jokaisessa ottelussa tosissamme taistelemaan voitosta loppuun asti, lupaa Tuomela.
Huomiseen sarja-avaukseen Veikot lähtee täynnä intoa.

– Kesän ensimmäinen superpesispeli on varmasti hieno kokemus koko joukkueelle ja erityisesti niille pelaajille, jotka pelaavat ensimmäisen superpesisottelunsa, toteaa Tuomela.

Lappajärven Veikkojen naisten superpesisjoukkue kaudella 2017:
Roosa Aho (vaihtaja, 2-vahti), Milja Hautala (etenijä/vaihtaja, polttolinja/koppari), Kaisa Jakkola (etenijä/vaihtaja, 3-vahti), Piritta Kärnä (lyöjäjokeri), Jannika Lillunen (etenijä, polttolinja), Karoliina Luoma-aho (vaihtaja/etenijä, koppari), Ella Mäki (kotiuttaja/vaihtaja, lukkari), Inka Mäki (etenijäjokeri), Janina Männikkö (vaihtaja/etenijä, polttolinja), Henna Olli (vaihtaja/etenijä, polttolinja), Stina Parantainen (vaihtaja/kotiuttaja, koppari), Emmi Peltola (vaihtaja/kotiuttaja, lukkari), Riina Rantala (vaihtaja, polttolinja), Essi Ritola (vaihtaja/kotiuttaja), etukenttä, Nella Sova (etenijä, polttolinja) ja Niina Uusitupa (vaihtaja/kotiuttaja, polttolinja).

Pelinjohtajat: Jukka-Pekka Tuomela ja Markku Lassila.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät