25 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Kevätkylvöjen siunaus Kotikylän puistossa

Perinteiseen kylvötöiden siunaukseen saapui Kyyjärvellä reilut kolmisenkymmentä kuulijaa ja siunaus tehtiin keväisessä säässä auringon säteiden lomassa. Toukosiunaus tehtiin Kotikylän puistossa nyt kolmatta kertaa.

Aiemmin toukosiunaus on pidetty jonkun maatilallisen pellonreunalla. Siunaukseen sisältyvät rukoukset, kylvön siunaaminen sekä raamatuntekstit muistuttavat meitä siitä, että ihmisen työ on turhaa, ellei Luoja anna sadetta ja aurinkoa sopivasti.

MAINOS

Toukosiunauksen merkitys onkin siunata tuleva kylvö ja sato sekä toivoa suotuisia säitä viljelyksille.
– Kevät on nyt hyvässä vauhdissa ja olemme saaneet jo vihreää esiin. Samalla saamme ihailla Jumalan luomistyötä. Pidetään huolta viljelyksistä ja istutuksista niin Jumala tekee osansa. Kun siunausta pyytää, sitä myös saa, kertoo pappi Tarja Sulkala puheessaan.

Kotikylän puiston toukosiunauksen yhteydessä pidettiin hiljainen hetki, jolla muistettiin vuoden aikana poisnukkuneita läheisiä ja ystäviä. Lopuksi Kylätuvalla nautittiin Metsänhoitoyhdistys Karstula-Kyyjärvi ry:n tarjoamat päiväkahvit.

Tanja Kyrönlahti

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät