-2.9 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

4H:n marja-asemat välittävät puolukkaa

4H-yhdistykset vastaanottavat ja välittävät jälleen marjoja luonnonmarjayrityksille.

Eri puolilla Pohjanmaata ja Pirkanmaata avataan ensi viikosta alkaen yhteensä 32 marja-asemaa, jotka ostavat alkusadon puolukkaa päivän hintaan.

MAINOS

Kannustamme nuoria poimimaan puolukoita ja ansaitsemaan omaa rahaa vaikkapa kaveriporukalla tai vanhempien kanssa.

Marja-asemien osoitteet ja aukioloajat voi tarkistaa 4H-yhdistyksien internetsivuilta. Pohjois-Pohjanmaalle avataan 14 asemaa, Keski-Pohjanmaalle 7 asemaa ja Etelä-Pohjanmaalle 11 asemaa.

Lisäksi Pirkanmaalta on mukana kaksi paikkakuntaa. Puolukka on kypsynyt tänä vuonna epätasaisesti, joten asemien avautumisessa on paikkakunnittain eroja.

Suomen 4H-liiton aluejohtaja Maria Isolahden mukaan marjanpoiminnasta maksetaan päivän hinta, joka määräytyy sadon määrän ja marjaa käyttävän teollisuuden tarpeiden mukaan.

– Esimerkiksi vuonna 2016 oli hyvä marjavuosi. Välitimme lähes 500 000 kiloa puolukkaa ja maksoimme poimijapalkkioita lähes saman verran. Tänä vuonna ostamme puolukkaa yhteistyössä sotkamolaisen Polarican ja suomussalmelaisen Kiantama Oy:n kanssa.

Bongaa Puolukka!

4H järjestää kaikille 12-17-vuotiaille nuorille Bongaa Puolukka -poimintakilpailun. Ideana on kerätä mahdollisimman paljon puolukkaa, ja myydä ne 4H:n marja-asemalle.

Kilpailussa on omat sarjat 7-12 ja 13-17-vuotiaille, ja niiden neljä parasta palkitaan marjanvälittäjien lahjoittamilla raha- ja tuotepalkinnoilla.

Kilpailuun voi osallistua 4H:n marja-asemalla niin kauan kuin puolukkaa otetaan vastaan. Kilpailukortin ja tarkemmat ohjeet voi noutaa lähimmältä marja-asemalta.

Asemien aukioloajat löytyvät kunkin 4H-yhdistysten internetsivuilta paikkakunta.4h.fi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät