Kultahehku emännöi Lakeavaaraa

404
Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelissä sijaitseva Tilausravintola Lakeavaara on saanut uuden veturin.

Lakeavaaran rakentaneet ja tilausravintolaa vuodesta 2012 pyörittäneet Tiina ja Ari Koivuniemi ovat luovuttaneet tilausravintolan vetovastuun alajärveläiselle Kultahehkulle, jota pyörittävät sisarukset Säde ja Lumikki Alanen sekä Sointu Peltokangas.

MAINOS

– Kultahehkun naiset tuovat mukanaan vankan ammattitaidon ja osaamisen ja tarjoavat palveluita viikoittain ja ympäri vuoden, summaa Tiina Koivuniemi.

Koivuniemille ajatus Lakeavaaran palveluntarjoajan vaihtamisesta lähti liikkeelle vuosi sitten. Tiina Koivuniemi työskentelee erilaisissa kansainvälisissä projekteissa, eikä esimerkiksi Pohjois-Afrikasta käsin lähdetä illaksi tai viikonlopuksi Lakeavaaraan.

Koivuniemet lukivat maaliskuussa Kultahehkusta kertovan lehtijutun ja miettivät, että kolmikko sopisi hyvin Lakeavaaraan. Koivuniemet ja Kultahehkun yrittäjäkolmikko tapasivat, ja alkoivat miettiä tulevaa.

Vimpelissä toukokuussa järjestettyjen Asumista ja hyvinvointia -messujen aikaan asia oli selvä ja vetovastuun vaihdospäiväksi sovittu elokuun alku.

Koivuniemet toimivat Kultahehkun vuokraisäntinä ja taustatukena. Lisäksi he keskittyvät yrityksensä eli Triforma Oy:n tuottamiin koulutus- ja kehittämispalveluihin.

Hienot puitteet

Muuramelaislähtöiset Kultahehkun yrittäjäsiskokset perustivat osakeyhtiömuotoisen Kultahehkun viime syksynä. Yritystoimintaa kolmikko ehti hautoa jo pidemmän aikaa, viimeiset pari vuotta tosissaan.

Varsinainen toiminta alkoi helmikuun puolivälissä. Lumikki Alanen on kolmikon kokki, Säde on floristi ja vastaa pitkälti somistuspuolesta. Kaksikko toimii yrityksessä leipureina.

– Vastaanotto, jonka olemme saaneet, on ollut hyvä. Nykypäivänä ihmiset maallakin ovat valmiita maksamaan palvelusta ja siitä, että he saavat jotakin kivempaa kuin mihin omat taidot riittävät, miettii Säde Alanen.

Kultahehkun yrittäjät kertovat etsineensä juhlatilaa jo pitempään. Joskus on bongattu hyvä ja potentiaalinen tila, jonka sijainti on ollut kuitenkin huono. Lakeavaara on paikka, joka sopii kultahehkulaisten ajatusmalliin.

– Kun Tiina soitti, ajattelin, että voiko tämä olla totta. Täällä on meidän arvoisemme puitteet, jotka haluamme tarjota asiakkaillemme, miettii Sointu Peltokangas.

Uutta kohti

Kultahehkun kolmikko on ehtinyt järjestää Lakeavaarassa jo yhdet häät. Syksyn varauskirja on jo saanut täytettä muiden muassa ristiäisistä ja asiakastilaisuuksista. Suunnitteilla on esimerkiksi viikonlopuille brunsseja ja isänpäivälounas ja jouluruokailut. Avointen ovien päivääkin suunnitellaan.

– Pikkujoulupaikkana Lakeavaara on erinomainen, Säde Alanen huomioi.

Tiina Koivuniemi säestää, että tila taipuu kaikkeen – esimerkiksi perhejuhliin, koulutukseen, yritystilaisuuksiin.

– Täällä on ollut tilaisuuksia kuoroleiristä lähtien. Levykin on tehty ihanteellisen akustiikan takia.

Sointu Peltokankaan mukaan yrittäjien toiveissa on saada Lakeavaaraan myös tyky-päivän järjestäjiä.

– Jatkamme Tiinan ja Arin jalanjäljissä siinä, ettei tilaa voi vuokrata yksistään, vaan koko palvelu kuuluu pakettiin.

Virpi Poikelin

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa