0.7 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Voittaja ei koskaan luovuta – luovuttaja ei koskaan voita!

Torstai-lehden 20 -vuotistilaisuuteen saatiin vieraaksi legendaarinen Juhani ”Tami” Tamminen, monen toimen mies.

Hän on tunnettu jääkiekkovalmentajana ja entisenä huippujääkiekkoilijana. Hän toimii myös jääkiekkoasiantuntijana sekä luennoitsijana, ”koutsaten” nyt mitä erilaisimpia ryhmiä globaalien suuryritysten johtoryhmistä alkaen.

MAINOS
Tunti liikuntaa päivässä, niin saat kaksi tuntia lisäenergiaa. Juhani ”Tami” Tamminen tietää että se, jolla on enemmän energiaa, vie pitkässä juoksussa pelin aina.

Tamminen on koulutettu ammattivalmentaja. Oli puhe sitten joukkuepelaamisesta, johtajuudesta, asenteesta tai suorituksen parantamisesta, on luentojen perustana vankka ammattitaito.

Torstai-lehden juhlassa Tamminen valotti reseptiä menestykseen, miten meistä jokaisesta voi tulla voittajia yksilönä tai joukkueena. Resepti on sama molemmissa ja muistuttaa siitä, että voittaja ei koskaan luovuta, eikä luovuttaja koskaan voita!

Menestystarinoissa on kyse yhteispelistä

Tamminen totesi puheenvuoronsa alussa, miten kaikissa menestystarinoissa on kyse yhteispelistä, niin on myös Torstai-lehden kohdalla. Hän totesi menestykseen tarvittavan viisi taitoa ja avasi ne kuulijoilleen yksityiskohtaisesti.

Ensimmäisenä esille nousivat fyysiset taidot – jos et jaksa, jos et ole hyvässä kunnossa, et menesty. – Tunti liikuntaa päivässä, niin saat kaksi tuntia lisäenergiaa. Se, jolla on enemmän energiaa vie pelin aina pitkässä juoksussa, Tami kiteytti.

Toinen menestykseen tarvittava taito on tekniset taidot. Teknisesti hyvä tekee vähällä energialla enemmän ja energiaa säästyy tärkeämpään. – Oli roolisi mikä tahansa, hio teknisiä taitojasi joka päivä!

Tamminen totesi, että kaikissa menestystarinoissa on kyse yhteispelistä, niin on myös Torstai-lehden kohdalla. Järvi-Pohjanmaan Viestintä Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jouko Salmenautio ei väittänyt vastaan.

Kolmantena taitona ovat taktiset taidot, sillä jokainen bisnes vaatii taktiikkaa. – Aloita aina positiivisesti, luo oikea ilmapiiri kohtaamisille. Se on taktinen taito.

Joukkuepelin ammattilaisena Tamminen korosti neljäntenä taitona tiimitaitoja. – Joukkueessa jokaisen panos on yhtä tärkeä, roolit vain ovat erilaiset. Jos et tiedä mikä on roolisi joukkueessa tai työpaikalla, niin kysy!

Tiimityöskentelyssä tärkeää on myös auttaa muita, mikä lisää kaikkien energiaa. – Vaativinta on se, että sinun pitää olla valmis tinkimään vähän omastasi muiden eteen.

Viidentenä kohtana Tamminen nosti esille henkiset taidot. Tämä kohta on myös se tärkein ja Tami pilkkoikin osan kymmenen alaotsikon alle. – Jos näistä kymmenestä nappaatte mukaanne viisi, niin uranne lähtee nousuun. Jos joku ottaa mukaansa kaikki kymmenen, niin vain taivas on rajana!

Kymmenen askelta voittajaksi

Juhani Tamminen painotti, että tiellä voittajaksi henkinen taito numero yksi on asenne.

– Menestys perustuu perusasioihin, Tamminen kertoi tyhjentävästi. – Se perustuu kuntoon laajana käsitteenä, sisältäen niin ihmisen fyysisen, henkisen kuin moraalisenkin kunnon. Pidät sen mitä lupaat. Teet valintoja ja valinnoistasi syntyy asenne.

– Asenne on tärkein henkinen taito, jotta voi menestyä. Asenne alussa ratkaisee lopputuloksen, se ratkaisee toteutuuko haaveesi.

Toisena esille nousivat vastoinkäymiset, joille pitää oppia antamaan poikittaista mailaa! – Jos haluat saavuttaa jotain, niin ratkaise ongelmat. Kun suhtaudut ongelmiin positiivisesti, sinusta tulee entistä vahvempi.

”Don Tami” heittäytyi esitykseensä täysillä – tämä mies tietää mitä on joukkuepelaaminen, olipa kyse sitten lätkästä, koululuokasta tai yritystoiminnasta.

– Ilman vastoinkäymisiä ei voi olla menestystä!

Kolmantena Tami nosti esille tarkoituksenmukaisuuden tajuamisen ja oleelliseen keskittymisen. Neljäntenä aiheena oli se, että menestyäkseen pitää olla valmis uhrauksiin. – Ole ylpeä siitä, että olet valmis uhrauksiin ja itsekuriin!

Mukaudu tai kuole, oli otsakkeena viidennelle teesille kohti menestystä. – Ole valmis muutoksiin, kun saavutat päämääräsi, älä jää lepäämään laakereillesi! Vaikka sinusta kasvaa alasi ykkönen, niin keskity edelleen perusasioiden huolelliseen tekemiseen.

Kuudentena esille nousi se, että unelmiaan kannattaa ajaa takaa. Kaikki suuret saavutukset alkavat unelmista ja siksi kannattaa unelmoida. – Kun asetat unelmasi tavoitteeksi, olet jo matkalla sitä kohti!

Seitsemäs pointti oli; herätä luottamusta! – Tee sitä mikä tuntuu oikealta, välittämättä ulkopuolisista paineista tai henkilökohtaisesta halusta. Menestys ja itseluottamus seuraavat perässä.

Seuraavana kohtana oli ruokkia itseluottamusta. – Positiivinen minäkuva kasvaa vahvasta luoteesta. Ole luotettava, pidä mitä lupaat. Huolehdi muista ja tee pienetkin asiat niin hyvin kuin osaat!

Yhdeksäntenä Tami nosti esille sitoutumisen erinomaisuuteen. – Tee kaikki niin hyvin kuin osaat, siihen menee sama aika.

– Kaikki haluavat niiden seuraan, jotka asettavat itselleen korkeat tavoitteet, Tamminen sanoi ja muistutti, että kun lasket tavoitteitasi, astuu keskikertaisuus ovesta sisään.

– Keskinkertaisuus taas tarkoittaa sitä, että olet yhtä lähellä huippua, kuin pohjasakkaa!
Kymmenes askel on se, että voittaja ei koskaan luovuta, luovuttaja ei koskaan voita.

12 kuntaa, 16000 taloutta

Tervetulosanat juhlailtaan lausui Järvi-Pohjanmaan Viestintä Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jouko Salmenautio kerraten lyhyesti Torstai-lehden tunnuslukuja, historiaa ja lehden menestykseen vaikuttaneita henkilöitä.

Lehti jaetaan jokaiseen talouteen 12 kunnan alueella, kaikkiaan noin 16000 talouteen. Printtilehdellä on vähintään 32000 lukijaa joka viikko, mutta tänä päivänä Torstai-lehti on printtiä monikanavaisempi media tarjoten printin lisäksi näköislehden, verkkolehden ja somen maailman.

Lehteä kustantavan Järvi-Pohjanmaan Viestintä Oy:n hallituksen puheenjohtajina ovat olleet Markku Harju, Marcus Olli, Jarmo Nurmela ja edelleen Jouko Salmenautio.

Päätoimittajina ovat toimineet Katariina Anttila, Mervi Heikkilä, Tuula Viitala, Vivi Triballi ja edelleen Tuula Jokiaho.

Nykyiseen hallitukseen kuuluvat puheenjohtajan lisäksi sihteeri Pentti Joensuu ja jäsenet Markku Harju, Jukka Joensuu, Tuomo Tallbacka sekä Lauri Joensuu.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät