-8.6 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

VM-Works Oy osti Järviseudun Levytyö Oy:n liiketoiminnan

VM-Works Oy:n yrittäjät Mika-Matias Huttula ja Ville Ahvenkoski ovat tehneet liiketoimintakaupan Järviseudun Levytyö Oy:n yrittäjä Tino Ukonmäen kanssa. Liiketoimintakauppaan kuuluu Karhukouratuotteet ja pääosa tuotantokoneista.

Liiketoimintakauppa mahdollistaa VM-Works Oy:n konepajan muuton Alajärven Möksystä teollisuusalueen Rengastielle. Läheisessä tuotantohallissa toimii jo nyt yrityksen levyosatuotanto.

MAINOS

Uusien toimipaikkojen välinen etäisyys on vain 200 metriä, mikä helpottaa merkittävästi teräsosien kuljetuksia. Kaupan myötä koneistettavat osat voidaan tehdä omana työnä nykyaikaisilla CNC -koneilla.

Tulevat tuotantotilat ovat yli kaksinkertaiset VM-Worksin nykyisiin tiloihin verrattuna. Uudet järjestelyt mahdollistavat tuotannon keskittämisen ja kehittäminen uudelle tasolle.

– Tavoitteena on tehdä kaikki mahdollisimman pitkälti itse ja luopua mahdollisuuksien mukaan alihankkijoista, Mika-Matias Huttula ja Ville Ahvenkoski kertovat.

Tuotanto saadaan kokonaisuudessaan siirrettyä Rengastielle maaliskuun 2019 loppuun mennessä. Muuton jälkeen yritys työllistää yhteensä 12 työntekijää.

VM-Works Oy valmistaa Alajärvellä kaivinkoneiden lisälaitteita, joista päätuotteet ovat kaivinkoneiden kauhat ja pikakiinnikkeet. Tuotevalikoima on ostettu Tarkoret Oy:ltä keväällä 2016 ja sitä on edelleen voimallisesti kehitetty ja vuoden 2017 aikana tuotteet on digitalisoitu.

Kuluvan vuoden aikana yritys on ottanut käyttöön myös tuotetiedonhallinta järjestelmän ja siirtynyt sähköiseen kirjanpitoon.

Liiketoiminta on tapahtunut kahdessa toimipisteessä: levyosatuotanto Rengastiellä ja kokoonpanohitsaus sekä pintakäsittely Möksyssä. Suunnittelu- ja koneistuspalvelut on ostettu alihankintana ulkopuolisilta yrityksiltä.

Tällä hetkellä VM-Works Oy työllistää kahden yrittäjän lisäksi kuusi työntekijää.

VM-Works Oy:n pääasiakkaina ovat kaivinkoneita myyvät koneliikkeet ja yksityiset kaivinkoneurakoitsijat. Vuosittain kymmeniä tuotteita menee myös Viroon.

Tuotteiden perinteet ulottuvat vuosikymmenten taakse ja ne ovat markkinoilla hyvin tunnettuja. Tuotevalikoima on hyvin laaja ja siitä löytyy vaativallekin asiakaskunnalle oikeat tuotteet.

Järviseudun Levytyö Oy:n on puolestaan valmistanut Karhukoura-tuotemerkillä kaivinkoneiden energiakouria vuodesta 2010 lähtien. Lisäksi yritys on tehnyt alihankintana laserleikkaus- ja koneistuspalvelua asiakkailleen. – Olemme tehneet työtä reilun puolen miljoonan euron liikevaihdolla ja jopa yli puolet liikevaihdosta on mennyt vientiin, kertoo yrityksensä myynyt Tino Ukonmäki. Tärkein vientimaa on ollut Norja.

Tuotantokoneina on ollut useita CNC-koneita, joilla on tehty metalliosia. Yrityksellä on ollut kolme työntekijää yrittäjän lisäksi.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät