Tuottajapuoti-myymälän tuoreet leipomukset maittavat Alajärvellä

Mainos[adrotate banner="3"]

Vuosi sitten Paavolantorilla Alajärvellä toimiva Lähituottajat-myymälä vaihtoi omistajaa ja kauppiaaksi ryhtyi Soinissa asuva Eeva-Liisa Tolonen. Samalla nimi vaihtui Tuottajapuodiksi.

Kulunut vuosi on ollut työntäyteinen, sillä liikkeen pyörittämisen lisäksi Eeva-Liisa leipoo.

MAINOS

Kodin yhteydessä olevassa kotileipomossa Eeva-Liisa leipoo myymälään joka aamu leivät, sämpylät ja makeat herkut. Usein illalla työpäivä jatkuu vielä ruisleivän leipomisella.

Koko tuotanto myydään omassa myymälässä ja päivä toisensa perään hyllyt tyhjenevät. Olipa tarjolla sitten rukiista, makeaa tai perunarieskaa, jokaisella tuotteella on niitä suosivat asiakkaansa.

Tiistaisin tarjolla on gluteenittomat tuoreet leipomukset. – En ehdi leipoa niitä tarpeeksi, sillä kysyntä kasvaa jatkuvasti, Eeva-Liisa kertoo. – Joulun aikaan tiskit olivat jatkuvasti tyhjinä, vaikka leivoin miten paljon tahansa.

Vuosi onkin mennyt mukavasti ja uusia asiakkaita tulee jatkuvasti. Tämä on osoittanut, että myymälälle on tarvetta ja vuoden aikana liikkeen asiakaskunta on myös nuorentunut. Nuoret aikuiset ovat usein hyvin tietoisia ruoan alkuperästä ja haluavat panostaa terveellisyyteen sekä kotimaiseen ruokaan.

Lisäksi gluteenittomien tuotteiden, etenkin leipomotuotteiden, tarjonta on tuonut asiakkaita laajaltakin alueelta.

Gluteenittomia tuoreita sämpylöitä onkin tiistaisin tarjolla kolmea, neljää eri sorttia, on perunarieskaa, pullaa, munkkia, porkkanakakkua ja mm. Marianne-kakkua, joka on Eeva-Liisan leipomuksista kestosuosikki niin gluteenittomana kuin tavallisenakin versiona.

Gluteenittomana on tarjolla myös pizzaa ja kinkku- sekä riisipiirakoita. Jos jotakin muuta tarvitaan, aina voi ehdottaa ja Eeva-Liisa toteuttaa. Muina päivinä gluteenittomat leivonnaiset löytyvät pakasteesta, tiistaisin tuoreena.

Gluteenittomien leipomusten suosiota selittänee se, että vaikka nykyisin isoilta leipomoilta valikoimaa löytyy jo, vain harva kotileipomo niitä tekee. Maku on erilainen, aivan kuten muutenkin ison leipomon ja kotona tehdyn ero on.

Laaja valikoima

Tuottajapuoti-myymälässä valikoimaa riittää leipomotuotteiden lisäksi laidasta laitaan.

Eeva-Liisa on lähtenyt ajatuksesta, että pakko asiakkaan ei ole käydä muualla lainkaan ja niinpä palvelun vuoksi kylmäkaapista löytyy pienet valikoimat myös ihan perusjuttuja, kuten maitoa ja leivänpäällistä.

Muutoin hyllyt notkuvat toinen toistaan ihanampia herkkuja, kotimaisia pientuottaja-tuotteita, pitkälti luomua, mahdollisuuksien mukaan myös lähellä tuotettua.

– Marjoja ja mehuja meiltä menee paljon, samoin hilloja. Kotimainen luomu valkosipuli on ollut tosi suosittua. Aluksi saimme sitä omasta pellosta, mutta nyt myynnissä oleva tulee Kainuusta.

Gluteenittomia tuotteita on hyvät valikoimat myös kuivapuolella. Gluteenitonta jauhoa saa jopa viiden kilon pusseissa.

Hittiherkkuja ovat bataattisipsit, jotka ovat niin sanottuja tuoresipsejä vain kuukauden myyntiajalla. Soinilaiselta tuottajalta hyllyyn on saatu suosioon nousseet koivunmahla-tuotteet ja Kala-Kallen valikoimista löytyvät nyt myös broilertuotteet.

Hampputuotteet tuntuisivat olevan niin ikään nouseva trendi, niitä löytyy siemeninä, suklaana, rouheena ja jopa hamppusnakseina.

Elintarvikkeiden lisäksi myymälästä löytyy monenlaista kädentuotetta niin lahjaksi kuin kotiinkin. Myymälän kotisivutkin on juuri avattu ja myös verkkokauppa on suunnitteilla. Se saataneen toimintaan keväällä.

Liikkeen yksivuotissynttäreitä vietetään tulevana lauantaina 2.2. Paikalla on tuote-esittelyä ja asiakkaille tarjoillaan höyryävää hernekeittoa sekä rieskaa!

Tuula Jokiaho

– Korjattu 30.1.2019 klo 13.09 yrityksen nimi.

MAINOS
Edellinen artikkeliKun syöpä koskettaa, kaikki muuttuu – syöpäsairaan lapsen sisarukset jäävät usein näkymättömiksi
Seuraava artikkeliYrittäjyys yhdistää ja kannustaa entistä parempaan