JAPO aloittaa valokuituverkon rakentamisen Lappajärvellä

Mainos[adrotate banner="3"]

JAPO – Tieto, koneet ja yhteydet on jo yli vuosikymmenen ajan rakentanut valokuituverkkoa Järviseudulle.

Lappajärvellä ensimmäiset valokuituverkot rakennettiin Itäkylään vuonna 2011. Seuraavana vuonna rakentaminen jatkui Nykälänniemessä ja Kärnänsaaressa.

MAINOS

JAPOn valokuitumyynti Lappajärvelle alkoi jälleen syyskuussa 2018, kun Lappajärven kunnanhallitus päätti tukea kuntalaisia valokuidun hankinnassa.

Lappajärven kunta tukee viimeistään tilattua vakinaisessa asuinkäytössä olevaan asuntoon hankittua valokuituliittymää 400 eurolla ja kesämökkiin tai vapaa-ajan asuntoon hankittua liittymää 200 eurolla. Kunta maksaa tuen valokuidunkytkennän maksukuittikopiota vastaan.

Lappajärven kunta pyrkii valokuituhankkeella varmistamaan, että kaikilla asukkailla on saatavilla nykyaikainen tietoliikenneyhteys. Kunnan tavoitteena on saada ennen pitkää myös kaikkiin omiin kiinteistöihinsä valokuituyhteys.

Lappajärveläiset ovatkin ahkerasti halunneet valokuituverkon laajentumista ja sitoutuneita tilaisuuksia on toimitettu JAPOlle tasaisesti.

Tarvittavien sitoutuneita tilaajien määrä saatiin kasaan Mynkelissä, Nississä, Tarvolassa, Karvalassa ja Ylipäässä maaliskuun alkuun mennessä. JAPOn hallitus tekikin investointipäätöksen näille alueille vuoden ensimmäisessä kokouksessaan.

Valokuituverkon maanrakennustyöt tehdään kesän 2019 aikana. Mikäli olet kiinnostunut valokuituyhteydestä kotiisi, niin edelleen on mahdollista liittyä Lappajärvelle rakennettavaan valokuituverkkoon. Myös muilla Lappajärven alueille myynti jatkuu.

MAINOS
Edellinen artikkeliLehtimäen Ampujien ja Oma Säästöpankin yhteistyö sai jatkoa
Seuraava artikkeliAlajärven musiikkiopistossa valmistuu ensimmäinen musikaali