Monitoimihalli harjakorkeuteen Alajärvellä

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvellä vietettiin perjantaina perinteisen tavan mukaan harjakaisia.

Peab Oy:n edustajana tervehdyksen harjakaisiin toi yksikönjohtaja Hannu Rajamäki.

Syyskuussa valmistuvaksi odotettua monitoimihallia saapui juhlistamaan rakennusmiesten kanssa iso joukko kutsuvieraita.

MAINOS

Monitoimihalli rakentuu uimahallin kupeeseen ja sen rakennustyöt alkoivat viime kesänä. Kohteen pinta-ala on 3066 neliömetriä.

Rakennuttaja on Alajärven kaupunki kohteen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Tuomela Ky. Rakentaminen toteutetaan jaettuna urakkana ja rakennusurakoitsijana toimii Peab Oy.

Harjakaisten juonnosta vastannut kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Joensuu totesi avauksessaan, miten nopeasti halli on valmistumassa ja valmistuttuaan se tulee täydentämään Alajärven liikuntapalvelujen valikoimaa.

Harjakaispuheen piti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Palmu.

Harjakaispuheen piti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Palmu kiittäen niitä kaikkia tahoja, jotka ovat mahdollistaneet hankkeen toteutumisen.

– Eri urheilulajien harrastajat, koululaiset ja järjestöt ovat jo pitkään toivoneet Alajärvelle nykyaikaista sisäliikuntapaikkaa, Palmu sanoi todeten, että valmistuva halli palvelee myös kulttuuri- ja musiikkitapahtumien järjestäjiä.

– Monitoimihalli on satsaus terveyteen, hyvinvointiin ja tulevaisuuteen. Se lisää Alajärven vetovoimaa sekä pitovoimaa!

Palmu kiitti kaikkia hankkeessa mukana olevia tahoja ripeästä edistymisestä ja hankkeen varsinaisia toteuttajia siististä työn jäljestä. – Toivottavasti työt sujuvat edelleen yhtä hyvin ja syksyllä näissä upeissa tiloissa päästään jo harrastamaan.

Rakennusurakoitsija Peab Oy:n edustajana tervehdyksen harjakaisiin toi yksikönjohtaja Hannu Rajamäki. Hän totesi yrityksen rakentavan nykyisin maakunnassa lähinnä vain Seinäjoella, koska muun maakunnan tyhjetessä vain Seinäjoki kasvaa.

Harjakaisissa tarjoiltiin perinteen mukaan hernekeittoa, joka olikin poikkeuksellisen herkullista!

– Tällaiset rakennuskohteet kuin Alajärven monitoimihalli on, edesauttavat ihmisten mahdollisuuksia ja halua asua maakunnassa, sitä kautta teollisuus täällä saa työvoimaa. Alajärvellä on liikuntamahdollisuuksiin panostettu paljon, mikä lisää paikkakunnan vetovoimaa.

Myös Rajamäki kiitteli monitoimihallin työmaata siinä, että työturvallisuus on muistettu joka käänteessä ja työmaalla on aina ollut siistiä hänen tullessaan paikalle. Työt ovat sujuneet kaiken kaikkiaan hyvin.

Harjakaisväkeä oli saapunut paikalle iloitsemaan uuden monitoimihallin valmistumishetken lähestymisestä.

Nuorten alajärveläisten toiteuttamien musiikkiesitysten ja perinteisten harjakaisissa tarvottavan hernekeittotarjoilun jälkeen päätössanat lausui kaupunginjohtaja Vesa Koivunen. Hän muistutti kaupungin strategiaan kirjatun Alajärven halun olla alueensa palvelujen keskus.

– Olemme panostaneet palveluihin paljon ja iikuntapaikat ovat olleet siinä keskeinen osa.

– Viimeisen kahdeksan vuoden aikana liikuntapaikkoihin on satsattu noin 20 miljoonaa euroa, mikä on mittava summa Alajärven kokoiselle kaupungille, Koivunen sanoi ja tiesi, että jo nyt moni on valinnut Alajärven asuinpaikakseen juuri tästä syystä.

– Toivomme liikuntapaikoille Alajärvellä paljon käyttöä, ja niihin ovat tervetulleita käyttäjät myös naapuripaikkakunnilta.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliPorkkanajahti hurmaa Alajärvellä
Seuraava artikkeliPetra Ollin mitaliputki jatkuu pronssisena