-22 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Karnevaalitunnelmaa kirkonkylällä

Vimpelin Kirkonkylän Kyläyhdistyksen kolmatta kertaa järjestämät Trullikarnevaalit keräsivät Hippo-puistoon monenikäisiä lankalauantain viettäjiä.

Kahvi, mehu, makkarat ja letut tekivät kauppaansa. Esimerkiksi lettutaikinaa oli tehty kuusi litraa. Tapahtuman toteutuksesta vastasi yhdistyksen seitsenhenkinen hallitus.

MAINOS

Lankalauantain Trullikarnevaalien ohjelmaan on ensimmäisestä kerrasta lähtien kuulunut trullien palkitseminen. Paikan päällä käyneiden ja yhteystietonsa jättäneiden lasten kesken arvottiin tälläkin kerralla kolme hienoa pokaalia.

Yhdistys on saanut pokaaleja lahjoituksena ja haluaa laittaa hyvän kiertämään lasten suuntaan. Arpaonni suosi tänä vuonna Elias Halosta, Eveliina Kalliota ja Mette Levomäkeä.

Tänäkin vuonna Vimpelin Kirkonkylän Kyläyhdistys arpoi kolme pokaalia trulliasuisten lasten kesken. Arpaonni suosi kahta tyttöä ja yhtä poikaa.

Iloisia ihmisiä

Kahdeksanvuotias Ilona Kujala erottui monesta muusta trullista värikkäällä tuhatjalkaisen asullaan. Ilona kertoi, että asu löytyi mummolasta ja että hän on käyttänyt sitä jo monta kertaa.

Tyttö naurahti, että lahkeet alkavat olla jo aika lyhyet. Kivointa virpomisessa on Ilonan mielestä se, että saa pukeutua iloisesti, saa karkkia ja saa olla kaverin kanssa.

Ilona kertoo käyneensä trullittelemassa ystävänsä Sofian kanssa.

– Mummo puki ja meikkasi minut. Sofialla oli kissa-asu. Keräsimme pajunkissat Sofian kanssa yhdessä. Koristelimme pajunoksat höyhenillä ja koristemunilla ja kiinnitimme niihin pienet leikkitiput. Ihmiset olivat aika iloisia, kun tulimme virpomaan. Palkaksi saimme karkkia ja suklaata. Illalla ajelen iskän kanssa, jos näkisimme jossain kokon.

Myös Trullikarnevaaleissa piipahti Vimpelin Kirkonkylän Kyläyhdistyksen varapuheenjohtajana toimivan Soile Kautiainen-Hietalan mukaan iloisia ihmisiä. Hän vakuuttaa, että lankalauantain tapahtuma järjestetään myös ensi vuonna.

Yhdistys järjestää lauantaina, toukokuun 18. päivänä Hippo-puistossa kevättempauksen. Luvassa on ainakin musiikkia ja kirpputori. Kevättempaukseen tuodaan lasten iloksi ensimmäistä kertaa kyläyhdistyksen hankkima pomppulinna.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät