Hautamäki kavensi eroa kärkeen

Mainos[adrotate banner="3"]

Ville Hautamäki kartanlukijanaan Mika Juntunen olivat todella lähellä tavoitetta eli SM2-luokan voittoa lauantaina Riihimäellä ajetussa rallin SM-sarjan kesäkauden avauksessa.

Kaksikko jäi vain 2,7 sekuntia kautta hallineelle Esa Ruotsalaiselle. Auton vaihto oli yksi asia, millä lähemmäs luokan kärkeä päästiin.

MAINOS

Riihimäelläkin sade nousi ratkaisevaan rooliin myös Hautamäen kohdalla. Hän jäi ensimmäisellä erikoiskokeella Ruotsalaiselle 11 sekuntia.

– Valitsin renkaat, jota ei oltu leikattu uralle. Lähtöön mennessä alkoi sataa rajusti ja meidän ajaminen oli todella vaikeaa. Rengaspitoa ei ollut ja oli mennä sen vuoksi jo uloskin. Jäimme ratkaisevasti Ruotsalaisen pohja-ajalle.

Jatkossa keli vähän kuivui ja viidennelle erikoiskokeelle Hautamäki sai Mitsubishiinsa kuviollisesti avonaisempaa rengasta. Hän ajoi kahteen kertaan ajetulle lyhyelle Varuskunta alueen pätkälle pohja-ajan ja ero Ruotsalaiseen oli 14,3 sekuntia.

Seitsemännellä erikoiskokeella Hautamäki ajoi myös pohjat ja rengasrikon kärsinyt Ruotsalainen jäi 11,6 sekuntia.

Kilpailussa päätettiin jättää viimeinen erikoiskoe ajamatta tien huonon kunnon takia. Ja niinpä Hautamäen 2,7 sekunnin takaa-ajo yritys jäi näkemättä. Ja tämä jäi lopputulokseksi.

– Emme kyllä ymmärrä, miksi viimeistä erikoiskoetta ei ajettu. Huonompiakin teitä on ajettu. Olisimme todella yrittäneet siellä ohi Ruotsalaisesta, Hautamäki lataa.

Järviseudun UA:n kuljettaja odottaa jo kuitenkin innolla seuraavaa osakilpailua, kesäkuun 14 ja 15. päivä ajettavaa Pohjanmaa rallia.

– Mitsubishi toimi Riihimäki rallissa hienosti ja vauhtimme oli ihan hyvää luokkaa. Mitään säätöjä emme ole vielä tehneet. Mikäli pääsemme testaamaan ennen Pohjanmaa rallia, niitä voidaan kokeilla.

– Nyt on edessä vaihdelaatikon huolto, Riihimäellä viisi SM2-luokan pohja-aikaa ajanut alajärveläinen Hautamäki mietti.

Vesa Rauhala

MAINOS
Edellinen artikkeliLehtimäki–Viranperä päällystetään heinäkuun puolivälissä
Seuraava artikkeliMaakuntavaltuusto huolissaan väestökehityksestä