11.6 C
Alajärvi
maanantai 29.5.2023
spot_img

Ankkurit ja Risteyspaikka lippuyhteistyöhön

Alajärven Ankkurit ja nuorten yökahvilatoimintaa toteuttava Risteyspaikka ry. tempaisevat alajärveläisnuorten hyväksi uudenlaisella yhteistyömuodolla. Risteyspaikan vapaaehtoistoimijat alkavat myydä lähiaikoina pääsylippuja elokuun 6. päivänä pelattavaan Superpesis-otteluun, jossa ovat vastakkain Ankkurit ja Kouvolan Pallonlyöjät.

Tempauksen avulla pyritään saamaan suuren yleisön huomio Yökahvila Risteyspaikkaan ja siinä samalla alajärveläisen pesäpallon tärkeyteen. Yhteistyöhön kuuluu, että Risteyspaikka ry. saa yhden myymänsä lipun tuotosta puolet. Yhteistyö koskee vain aikuisten pääsylippuja.
– Risteyspaikan väki saa aloittaa lipunmyynnin heti, kun pääsyliput tulevat painosta. Yhdistys saa myös organisoida lipunmyynnin haluamallaan tavalla. Se voi myydä lippuja esimerkiksi yrityksille tai yksittäisten lippujen lisäksi myös 5–10 lipun paketteja, toteaa Ankkureiden markkinointipäällikkö ja pesäpallojaoston puheenjohtaja Jouko Salmenautio.

Nuorten hyväksi

Risteyspaikan tukemiseen tarkoitetuksi otteluksi valikoitui Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan pelattava arkipeli, sillä Koplassa vaikuttaa alajärveläisille tuttuja pesäpallomiehiä: pelinjohtaja Matti Iivarinen, lukkari Janne Kivipelto ja etenijäjokeri Matti Saukko.

Risteyspaikan väellä on jo valmiiksi mietittynä se, mihin yhdistyksen saama siivu pääsylipputuloista kohdennetaan: yökahvilan valvonnan parantamiseen etenkin perjantai- ja lauantai-iltoina.
– Ajatuksena on parantaa valvontaa, että se olisi ammattimaisempaa. Tavoitteenamme on myydä vähintään tuhat pääsylippua, kertoo Risteyspaikka ry:n sihteeri Risto Männikkö.

Kun valvontaa saataisiin parannettua, myös nuorten kävijöiden turvallisuus kohentuisi. Risteyspaikkaan ei saa tulla päihtyneenä, mutta Männikön mukaan joskus sisään on pyrkinyt sekavasti käyttäytyviä nuoria, jolloin on otettu yhteyttä nuorten kotiin ja tehty myös lastensuojeluilmoitus.

Risteyspaikassa käy keskimäärin 30–130 kävijää illassa. Vilkkainta on perjantaisin. Kävijöiden ikähaitari on 11–20 vuotta.

Vapaaehtoisvoimin

Yli kymmenen vuotta samoissa tiloissa toimineen Yökahvila Risteyspaikan toiminta lähti vuonna 2004 liikkeelle Alajärven seurakunnan katupartiosta. Toiminta nojaa hengellisiin arvoihin, mutta yhdistyksen toiminta ei kuulu yhdenkään seurakunnan toimintaan. Yhdistys on perustettu vuonna 2009 ja siinä on tällä hetkellä satakunta jäsentä.

Yhdistys on järjestänyt myös kesäseuroja, kirkkokonsertteja ja koko kansan joululaulutapahtumia.

Yökahvilatoimintaa pyöritetään vapaaehtoisvoimin. Yhdistys työllistää tällä hetkellä kaksi henkilöä palkkatuella ja heidän lisäkseen on vielä yksi harjoittelija.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät