3.5 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Järviseudun kesäasukkaat tapasivat Salakapakassa

Alajärven, Vimpelin ja Lappajärven kunnat ja yrittäjäjärjestöt järjestivät rennon tapaamisen kesäravintola Salakapakassa. Tapahtuma kokosi mukavasti väkeä aurinkoiselle terassille kuuntelemaan alueen kuntien palveluista ja kesän tapahtumista. Tapahtuman avasi Alajärven yrittäjien puheenjohtaja Kirsi Kujala, toivottaen kaikki kesäasukkaat lämpimästi tervetulleiksi kesän viettoon Järviseudulle.

Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivusen mukaan on upeaa, että alueen kunnat voivat tehdä monenlaista yhteistyötä Järviseudun alueen markkinoimiseksi. Kesäasukkaista Jyväskylässä asuva Helena Manninen ja Irmeli Hannula Espoosta olivat tyytyväisiä tilaisuuden antiin ja siihen, kuinka monipuolista ohjelmaa Järviseudulla on kesällä tarjolla. Myös palveluita löytyy alueelta ihan riittävästi.

MAINOS

Aaltoa ja Aarioita -festivaalin projektipäällikkö Elina Mikkonen kertoi, että Salakapakassa on koko kesän viikonloppuisin esiintyjiä. Aaltoja ja Aarioita on tänä vuonna myös Alvar Aallon ensimmäisen julkisen rakennuksen Alajärven nuorisoseurantalon satavuotisjuhla. Nuorisoseurantalolla pidettävässä juhlakonsertissa lauantaina 29.6. esiintyvät Essi Luttinen ja Mikael Konttinen.

Vimpelissä vipinää

Vimpelin kunnanjohtaja Sami Gustafsson kertoi, että Vimpelissä on vipinää lähes joka viikonloppu Vedon kotiotteluissa Saarikentällä. Vedon 85-vuotisjuhlaottelu pelataan tietenkin Sotkamon Jymyä vastaan heinäkuun 14:ntenä.

Vimpelin kunnanjohtaja Sami Gustafsson viihtyy Järviseudulla ja aikoo osallistua mahdollisimman moniin kesän tapahtumiin.

 

Vetovoimaa ja viihtyvyyttä -hankkeen projektipäällikkö Teija Uitto-Kohosen mukaan edellisenä päivänä on Vimpelin Vipinäviikon päätapahtuma Saarikentällä. Tapahtuma on kantrihenkinen, rodeohärkineen ja musiikkeineen. Illalla tanssitaan Sääksjärven nuorisoseuralla.

Lappajärven kesäteatteria viime kesästä lähtien luotsannut Kristian Hyyppä kertoi, että sateisen, vuoden 2017 kesän jälkeen oli viime kesä tulokseltaan ihan mainio.

Kristian Hyyppä luotsaa Lappajärven Kesäteatteria.

 

– Kävijöitä oli viime kesänä noin 11 000 ja katsomot esityksissä täynnä. Tarjolla on myös erilaisia elämyspaketteja, joihin voi varata etukäteen ruokailut ja yöpymiset. Lappajärven kesäteatteriin tulee väkeä kauempaakin, esimerkiksi Pirkanmaalta.

Elsa Rajala ollut puuhaamassa yhtenä Aijjoos-hankken toimijoista Lappajärvelle Tavataan Torilla -kohtauspaikan. Kysymyksessä on mahdollisimman matalan kynnyksen tilaisuus. Kuka vain voi tulla juttelemaan ja nauttimaan ilmaiset kahvikupposet mukavassa seurassa.

 

Elsa Rajalan tapaa torstai iltapäivisin heinäkuussa Lappajärven torilla.

 

Aijjoos-toiminnassa tavoitteena on ikäihmisten hyvinvointi. Toiminnan sisällön suunnittelevat ikäihmiset itse. Rajala toivoisi, että ihmiset ottaisivat mukaansa vaikkapa naapureita, jotka eivät muuten pääsisi liikenteeseen. Torilla tavataan torstaisin kello 13 heinäkuun loppuun saakka.

Kai Hannulabacka

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät