8.7 C
Alajärvi
torstai 08.6.2023
spot_img
MAINOS

Kesäkahvilan suosio noussut viikon mittaan

Alajärven Nuorisovintillä on järjestetty kuluvan viikon aikana kesäkahvilatoimintaa kello 12–18. Kahvila on maksuton ja siellä on mahdollisuus herkuttelun ohella viettää aikaa kavereiden kanssa ja vaikkapa katsoa elokuvia. Kahvila on avoinna vielä tänään perjantaina, jolloin vietetään pitsaperjantaita.

Maanantaina kesäkahvilassa kirjattiin kahdeksan kävijää, tiistaina tusinan verran ja keskiviikkona jo yli 15. Torstaina alkuiltapäivästä Nuorisovintillä tavattiin myös muutama kävijä. Nuorisopalveluissa ohjaajana toimiva Jere Vähäsarja kertoo järjestäneensä viime heinäkuussa kesäkahvilan, jota pidettiin avoinna kaksi viikkoa.
– Tila ei ole kesäisin paljonkaan käytössä nuorten osalta. Kahvilan aukioloaikaan he saavat tulla käymään. Viime vuonna kesäkahvilassa kävi kahden viikon aikana päälle sata nuorta. Silloin kahvilalla oli toinen ajankohta ja sääkin erilainen.

Vähäsarja sanoo kertoneensa nuorille jo toukokuussa, että kesäkahvila järjestetään myös tänä kesänä. Mainoksia on viety eri puolille ja nettimarkkinointia on tehty. Kävijöiden ikähaarukka on ollut 11–19 vuotta.

MAINOS

Nuoret mukana

Nuorisopalveluiden kesätyöntekijöillä eli 15-vuoitiailla Milja Latvalalla ja Emma Rajalalla on ollut vahvasti sormensa pelissä kesäkahvilassa. Kaksikko on saanut päättää, mitä kesäkahvilan aukioloviikolla leivotaan ja tarjotaan. Toki on kuunneltu myös kävijöiden toiveita. Netistä on etsitty ja löydetty hyviä ohjeita.
– Maanantaina oli mokkapaloja, tiistaina porkkanakakkua, keskiviikkona muffineja ja torstaina Kinder-piirakkaa. Pitsaperjantaina tarjotaan useanlaista pitsaa, kertoo Milja Latvala.

Emma Rajala (vas.) ja Milja Latvala ovat nuorisopalveluiden kesätyöntekijöitä ja vastaavat Nuorisovintin kesäkahvilassa tarjottavista leivonnaisista.

 

Leipomisen ja kahvinkeiton lisäksi pirteät kesätyöntekijät ovat siivonneet kaappeja.

Emma ja Milja ovat kesätöissä nuorisopalvelulla koko heinäkuun. Viime viikolla he työskentelivät kesäkerhossa, jossa oli mukana yli 30 iältään 6–10-vuotiasta lasta. Leiriläisille tytöt tekivät kevyttä välipalaa ja välipalavaihtoehdot vaihtelivat päivittäin.
– En ollut aikaisemmin kiinnostunut ruuanlaitosta, mutta viime viikon lastenleirin aikana aloin tykkäämään siitä.

Miljan ja Emman ensi viikon työtehtäviin kuuluu jo aloittamansa inventaarion lisäksi retki Särkänniemeen.

Pingistä joka päivä

Kesäkahvilassa kuluvalla viikolla joka päivä käyneen 13-vuotiaan Elias Särkisen ohjelmassa on ollut etenkin pingiksen pelaamista. Torstaina hän otti mittaa ohjaaja Jere Vähäsarjasta.
– Kesäkahvila on hyvä. Jatkoon! Olen tyytyväinen kesäkahvilaan, en muuten olisi täällä, nuorimies toteaa.

 

Elias Särkinen on käynyt päivittäin Nuorisovintin kesäkahvilassa. Hän on viihtynyt erityisesti pingispöydän ääressä.

 

Pingiksen lisäksi kesäkahvilassa voi pelata biljardia, tavata kavereita ja jutella maailmanmenosta. Jere Vähäsarja kuvailee kahvilan toimintaa perusiltatoiminnaksi.

Elias Särkisen kesäloma kuluu pesäpalloharrastuksen parissa. Ankkureiden D- ja C-pojissa pelaava Elias kertoo käyvänsä treeneissä noin kolme kertaa viikossa, jonka lisäksi on luonnollisesti pelejä. Pesisleirejäkin kuuluu Eliaksen kesäohjelmaan.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät