0.4 C
Alajärvi
keskiviikko 29.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Lapsiparkki laajeni perhekeskus Pähkinäksi

Perhekeskus Pähkinä on avannut ovensa Alajärvellä.

Tiloissa on suoritettu sisätilojen remontointia ja ne ovat nyt kuin uusia. Tarkoitus on tarjota monipuolisesti perheiden tarvitsemia palveluita yhdestä toimipisteestä osoitteessa Tulisalontie 1.

Avajaisissa puhuneen kaupunginjohtaja Vesa Koivusen mukaan tämän tyyppistä yhteistoimintaa on ollut tähän saakka lähinnä suurissa kaupungeissa. Etelä-Pohjanmaan alueella on Alajärvelle syntynyt uudenlainen, useita toimijoita kokoava perhekeskustoiminta, uraa uurtavaa.

Sosiaalipalvelujohtaja Sirpa Tuomela-Jaskari ja varhaiskasvatuspäällikkö Hanna Luoma-aho iloitsevat perhekeskus Pähkinän avautumista.

Sivistystoimenjohtaja Esa Kauniston mukaan keväällä tehtyyn kyselyyn vastasi 523 ihmistä ja kyselyn kautta myös saatiin paljon hyviä vinkkejä toiminnan suunnitteluun.

Paljon on pohjatyötä tehty myös Järvi-Pohjanmaan alueen perhekeskustyöryhmässä ja LAPE-hankkeessa.

Perhetupa Pähkinä on aikaisemmin tullut tutuksi avoimen varhaiskasvatuksen kautta. Se on tarjonnut lapsiperheille jo vuosien ajan mahdollisuuden lasten tilapäiseen hoitoon sekä 5-vuotiaiden pikkueskariin. Samoin on tarjolla ollut viikoittain perhekahvila ja aamupalatreffit.

Lapsiparkki on avoinna maanantaista keskiviikkoon kello 8-16 lapsille, jotka eivät ole kunnallisessa päivähoidossa.

Pähkinän lapsiparkkitoimintaa laajennetaan kaikille avoimeksi lastenhoidoksi torstai-iltaisin kello 17-20 ja lauantai päivisin kello 10-14.

Lapsen voi tuolloin tuoda hetkeksi aikaa hoitoon lapsiparkkiin, kun vanhemmat tarvitsevat omaa aikaa esimerkiksi siivoukseen tai lenkkeilyyn. Lapsiparkin hinta on hyvin edullinen, vain kaksi euroa tunnilta.

Neuvolakäynti onnistuu kohtaamispaikka Pähkinässä

Nyt Pähkinän tiloissa tarjottavia palveluja lisätään siten, että eri asiantuntijat sivistystoimesta, sosiaalipalveluista ja terveydenhuollosta ovat sovitusti tavattavissa Pähkinässä.

Tavoitteena on, että jokainen lapsi ja perhe saisi tarvitsemansa tuen ja avun nopeasti ja joustavasti.

Varhaiskasvatuspäällikkö Hanna Luoma-aho kertoo, että palveluja vahvistavat myös muut perheille tärkeät toimijat, kuten esimerkiksi KELA, eri seurakunnat ja eri järjestöt. Järjestöistä MLL ja 4H ovat jo mukana toiminnassa.

Perhekeskuksen avoimeen kohtaamispaikkaan ovat tervetulleita lapset, heidän perheensä ja läheisensä. Pähkinän tiloissa tarjotaan eri toimijoiden järjestämiä kerhoja ja ryhmiä, joihin toivotaan paljon uusia osallistujia ja tulevia Pähkinän käyttäjiä.

Tämä konkreettinen tila antaa mahdollisuuden uusille toimintamalleille ja toimijoille. Toimintaan on myös mahdollista tulla mukaan lisää halukkaita, kertoo Sirpa Pollari.

Sirpa Pollari toimii Pähkinässä perhekeskuskoordinaattorina. Jos haluat mukaan toimintaan tai kysyä muuten Pähkinän palveluista voit ottaa yhteyttä Sirpaan 040-134 6754.

Pähkinässä arvottiin palkintoja

Rokulipäivien pähkinäpurkkiarvonnassa lähimmäksi arvioi pähkinöiden määrän Johanna Pohjoismäki. Johanna arveli pähkinöitä olleen 683, kun tarkka määrä oli 697.

Palkinnoksi lähtee 25 kerran sarjalippu Alajärven uimahalliin. Kuntakyselyyn vastanneiden kesken arvottiin useita palkintoja, joista ilmoitetaan voittajille. Pääpalkinnon, vuosilipun uimahalliin, voitti Terhi Honkonen.

Kai Hannulabacka

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät