Alajärven Jukka Joensuu ehdolla Pohjanmaan kokoomuksen johtoon

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Kokoomus on asettanut Jukka Joensuun ehdolle Pohjanmaan kokoomuspiirin puheenjohtajakisaan.

Luottamushenkilönä Joensuu toimii Kokoomuksen puoluevaltuutettuna, Etelä-Pohjanmaan maakuntahallituksen jäsenenä, Alajärven kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtajana sekä LähiTapiola Henkiyhtiön hallintoneuvostossa.

MAINOS

Ruukki Construction Oy:n korjausrakentamisen liiketoimintapäällikkö viljelee myös kotitilaansa Alajärven Luoma-aholla.

Joensuu tunnetaan vastuullisena ja itsenäisenä päättäjänä, jolta ei puutu empatiaa lähimmäisiään kohtaan, mutta erityisesti hän on joukkuepelaaja.

– Kyllähän viisikymppisen pitää jo nuo kriteerit täyttää, Joensuu itse toteaa.

Jukka tuo esille asioita, vaikeitakin, monta kertaa huumorin kautta. Hän myöntääkin olevansa aika velikulta ja seurallinen ihminen.

– Voi olla, että juuri tuo eli huumori on auttanut olla kompastumasta julkisuudessa ja politiikassa.

Politiikassa Joensuu kokee, että Suomi tarvitsee Kokoomusta. – Tarvitsemme työtä ja toimeentuloa. Siksi yrittäjyys ja monipuolinen elinvoiman edistäminen ovat agendani kärjessä. Muiden ryhmien peesaaminen saa jäädä.

– Tarvitsemme some-aikakautena sydämen sivistystä enemmän kuin aikoihin. Siksi sivistykseen pitää satsata niin koulutuksessa kuin perheissä.

– Kokoomus on poliittinen järjestö. Sen on elettävä ajassa ja sen toimintatapojen on oltava moderneja. Siksi pyrin edistämään jäsenen ja puolueen vuorovaikutusta, joka on kaikenlaisen politiikan perusta.

– Korva-kampanja oli aikoinaan hieno avaus, nyt kuuntelevista korvista on edettävä vaikuttavaan toimintaan. Jokaisen jäsenen työtä tulee puolueessa arvostaa.

Joensuun perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi lasta. Hän on koulutukseltaan agrologi ja kone- ja tuotantotekniikan insinööri. HHJ-tutkinnon hän on suorittanut 2016.

– Koko työssäolohistorian ajan olen toiminut saman työnantajan palveluksessa, josta muutama poiminta.

– Hoidin 1990-luvulla useita sotilaskyläkohteita sekä kansainvälisien investoijien rakennushakkeita Venäjälle, olin Alajärven tehdasinvestoinnin johtoryhmän 2008–2013 sekä liiketoiminnan kehitysryhmän jäsenenä, kun Rautaruukki Oyj laajeni keskisen Itä-Euroopan alueelle.

Tällä hetkellä Jonsuu toimii SSAB Ruukki Construction Oy:n korjausrakentamisen liiketoimintapäällikkönä.

MAINOS
Edellinen artikkeliFinEst Bändileirille jatkoa virtuaalisena
Seuraava artikkeliKemera-varoja on käytetty viime vuoden tahdissa Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla