Taimelassa käveltiin hyvän asian puolesta

Mainos[adrotate banner="3"]

Taimelan oppilaat kävelivät syysloman kynnyksellä hyvän asian puolesta.

Oppilaat kiersivät 800 metrin pituista Leijona-lenkkiä 45 minuutin ajan sponsoreiden tukemin kierrosmaksuin.

MAINOS

Kokoon saatiin huikeat 1052 euroa, joka käytetään lyhentämättömänä etiopialaisen koulun kuurojen oppilaiden oppimateriaalien hankintaan.

Kuutosluokkalaiset Irina, Emilia ja Henna sävyttivät poskensa Etiopian lipun värein.

Osa luokista oli valmistautunut kävelyyn tunnuksin; nähtiin poskiin maalattuja Etiopian lipun värejä, käsinauhoja, aurinkolaseja jne.

Kävelyn aikana jotkut oppilaat laskivat ääneen, kuinka monta oppikirjaa olivat jo tienanneet. Etukäteen heille oli kerrottu, että viidellä eurolla saa jo yhden oppikirjan. Syyslomalle lähdettiin hyvillä mielin reippailun jälkeen.

Hyväntekeväisyysyhdistys Astamari ry on vuonna 2013 perustettu yhdistys, joka toimii Soinin, Alajärven ja lähikuntien alueella. Astamari ry tukee Etiopiassa erityisesti kuurojen ja köyhimpien perheiden lasten koulunkäyntiä.

Suomessa yhdistys on järjestänyt esim. musiikkitapahtumia, joissa on kansainvälistä väriä. Yhteistyökumppanimme Etiopiassa on Help for Persons with Disabilities -yhdistyksen (HPDO) ylläpitämä koulu pääkaupungissa Addis Abebassa.

Siellä maksetaan kuukausittain kuurojenluokan opettajan palkan ja hankimme kuuroille oppilaille oppimateriaalia, kuten oppikirjoja.

Taimelan hyväntekeväisyyskävelyn tuotolla koulun kuurojen luokkaan hankitaan oppikirjoja, jotta jokaisella kuurolla oppilaalla olisi oma kirja. Tällöin opetuksen seuraaminen on paljon helpompaa, kun voi kotonakin kerrata koulussa opittua.

Rahalla hankitaan myös esim. karttoja seinille sekä visuaalista materiaalia, kuten muovieläimiä ja palapelejä, jonka avulla oppilaiden on helpompi opetella viittomia.

Etiopiassa vain kolme prosenttia kuuroista pääsee kouluun. Siellä lapsen kuuroutta pidetään usein edelleen seurauksena vanhempien tekemistä pahoista teoista ja kuuroa lasta hävetään. Ei uskota, että kuuro lapsi voisi oppia, eikä häntä lähtetetä kouluun.

Suurissa, jopa 80 lapsen koululuokissa, kuuron oppilaan on vaikea pysyä opetuksessa mukana, ellei opettaja tai lapsi itse osaa viittoa. Tämän vuoksi on tärkeää, että oppilaat saavat viittomakielistä opetusta ja heillä on kunnon materiaali käytössään.

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärven lomatoimessa juhlittiin
Seuraava artikkeliAlakylän koulun lähiliikuntapaikka avattiin