-5.5 C
Alajärvi
lauantai 25.3.2023
spot_img
spot_img

Maakunnan houkuttelevuus saa potkua ideatalkoista

Etelä-Pohjanmaalla on totuttu tekemään asiat isosti ja hyvin. Maakunnasta löytyvät niin Suomen suurin kyläkauppa kuin Suomen ensimmäiset pandat. Mitä pitäisi tehdä, ettei vauhti hyydy tähän?

– Jotta maakunnasta saadaan entistä kiinnostavampi niin uusille tulijoille kuin vanhoille asukkaille, tarvitaan nyt eteläpohjalaista talkoohenkeä.

– Tämän ajatuksen pohjalta halusimme julistaa alkavaksi suuret yhteiset ideatalkoot, Ideakökän, kertoo Etelä-Pohjanmaan liiton aluekehitysjohtaja Heli Seppelvirta.

Suomen suurimmassa kökässä haetaan ainutlaatuisia ideoita ja uusia eteläpohjalaisia sankaritarinoita, jotka saavat katseet ja askeleet kääntymään kohti lakeuksia myös tulevaisuudessa.

– Kilpailun tavoitteena on kerätä sekä uusia, rajat rikkovia ideoita että pienempiä arkisia ideoita niin nuorilta kuin aikuisilta. Ehdotuksilta haetaan myös toteuttamiskelpoisuutta, ja parhaat ideat pyritäänkin ohjaamaan eteenpäin mahdollisille toteuttajille, kilpailun tuomaristo sanoo.

Ideat arvioi tuomaristo, johon kuuluvat Juha Alarinta (tutkimusjohtaja, Seinäjoen yliopistokeskus) Mette-Mirella Foudila (kuntien nuorisovaltuustojen edustaja), Kati Pasto (yrittäjä), Antti Saartenoja (vs. maakuntajohtaja, Etelä-Pohjanmaan liitto), Aino-Maija Siren (aluejohtaja, Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry) ja Teppo Ylitalo (tutkija, Helsingin yliopisto).

Kilpailu on kaikille avoin ja mukaan voi lähteä yksin tai yhdessä. Osallistumaan pääsee 31.10.–30.11. aikana osoitteessa www.epliitto.fi/ideakokka. Palkintona on jaossa yhteensä 5000 euroa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät