Ankkureiden tähtäin ensi kaudessa ja tulevaisuudessa

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvellä katsottiin perjantaina alkuillasta vahvasti tulevaisuuteen, julkistettiin Alajärven Ankkureiden miesten Ykköspesis-joukkue, kohotettiin seurahenkeä ja kerrottiin kaunistelematta seuran taloudellisesta ja toiminnallisesta tilanteesta ja tavoitteista.

Sankan yleisön koonneessa kaikille avoimessa lanseerattiin myös huhtikuun loppuun saakka jatkuva ankkurisydän.fi-keräys, jonka tarkoituksena on saada tukea koko Ankkureiden toiminnalle.

MAINOS

Illan odotetuin asia oli monen paikalle saapuneen Ankkurit-aktiivin, seuran tukijan ja pesäpallon ystävän mielestä ensi kauden edustusjoukkueen julkistaminen.

Nuorta Ykköspesis-joukkuetta käskyttää Santeri Särkinen, joka pelasi viime kaudella Ankkureiden Superpesis-joukkueessa ja toimi pronssia saavuttaneen B-poikien joukkueen kakkospelinjohtajana.

Tällä hetkellä Ankkureilla on voimassa 13 pelaajasopimusta. Joukkueessa pelaavat Atte Brandt, Tuukka Etula, Juho Ihamäki, Lauri Ihamäki, Lassi Keisala, Ville Keltikangas, Elmeri Koivusalmi, Jami Lassila, Antton Peltomäki, Mikael Penninkangas, Vili Siltala, Martti Viitasalo ja Nestori Yli-Sissala. Joukkueenjohtajana toimii Niko Luomala ja video- ja viikkovalmentajana Eemil Peltomäki. Kahden pelaajan osalta sopimusneuvottelut ovat vielä kesken. Fysiikkavalmentajan nimi lienee selvillä jo viikon kuluessa.

Tulevaisuudenuskoa

Seuran uuden pesäpallotyöryhmän puheenjohtaja Tapio Kantokoski totesi avauspuheenvuorossaan, että lähipäivät ratkaisevat sen, että voiko seuran toiminta jatkua vai loppuuko se 75 vuoteen.

– Seuran pulssi on ollut pitkään heikko. Perustettiin työryhmiä pelastamaan seuraa. Tehtyjen toimenpiteiden on saatu tehtyä tekohengitystä. Tulevaisuudenuskoa ei ole vaikeuksista huolimatta menetetty.

Kantokosken mukaan Ankkureissa on nyt henki päällä oikein tosissaan. Se näkyy muiden muassa pesäpallotoiminnan eri tiimeissä, jonka toimijat ovat innostuneita tehtävistään: kaikki ideoivat ja myös toteuttavat ideoita.

Seuran puheenjohtaja Antti Joensuu kertoi yleisölle nykytilanteesta ja suunnitelmista.

Seuran puheenjohtaja Antti Joensuu kertoi, että Ankkureilla on rasitteenaan edellisten tilikausien alijäämää. Seuran vanhat ja pitkäaikaiset lainat ovat suuruudeltaan 200 000 euroa. Lyhytaikaisia lainoja on 80 000 euroa.

– Uutta pitkäaikaista lainaa on 125 000 euroa. Noin 30 henkilöä on lähtenyt mukaan omalla takauksellaan.

Tukea tarvitaan

Alajärven Ankkureissa on karsittu menoja noin puolella aikaisemmasta. Tällä hetkellä palkallisia työntekijöitä ei ole. Myös Ykköspesis-joukkueen kattavan koko pesäpallotoiminnan budjetti ensi vuodelle on 250 000 euroa.

Seura on käynnistänyt ankkurisydan.fi-nimisen kansalaiskeräyksen, jonka tavoitteena on kerätä 100 000 euroa. Poliisihallituksen myöntämä keräyslupa on voimassa ensi vuoden huhtikuun loppuun saakka. Ankkureiden pesäpallotyöryhmän jäsen Jarmo Nurmela kertoo seuran pyytävän sekä henkistä että taloudellista apua.

– Tavoittelemme 100 000 euron keräystulosta. Sata euroa per nokka olisi hyvä raha. Se on iso raha arkisessa työssä, mutta pieni raha siitä mitä Ankkureilta olemme saaneet – ja mitä saadaan. Toiveena on, että haastatte kaksi tai kolme kaveria mukaan. Netissä on sivusto, jossa voi osallistua.

– Suunnitteilla on, että alajärveläisiin kotitalouksiin lähtee osallistumisesta kertova kirje, kannusti Kantokoski illan tilaisuuteen saapuneita.

Ankkureissa suunniteltiin vielä alkusyksystä, että pesäpallotoiminta yhtiöitettäisiin miesten edustusjoukkueen, miesten suomensarjajoukkueen ja B-poikajoukkueen osalta. Antti Joensuu kertoo, että nyt yhtiöittämissuunnitelmissa on otettu aikalisä.

– Pesäpallotyöryhmä on linjannut, että se haluaa miettiä aikalisän tässä asiassa. Osakeyhtiöpohja koettiin seuratyössä vieraaksi. Tuli sellaista palautetta, että yhdistyspohjalta olisi mukavampi toimia. Jos edustuspesäpallo irtautuisi, se irtautuisi omaksi yhdistyksekseen. Tämä on vuosikokousasia maaliskuussa.

Ankkureissa toimii tulevalla kaudella kaikkiaan 20 junioreiden pesisjoukkuetta. Seura liikuttaa yhteensä noin viittäsataa lasta ja nuorta niin pesäpallossa, lentopallossa, suunnistuksessa, hiihdossa kuin yleisurheilussakin.

Uusia tuulia

Kun Ankkureiden ensi kauden joukkue esiteltiin, taisi kovimmat aplodit saada Ville Keltikangas. Ankkureita seuraaville tuttuja nimiä ovat muiden muassa Nestori Yli-Sissala ja Mikael Penninkangas.

Yleisölle esiteltiin myös Atte Brandt, joka nähdään Ykköspesis-joukkueen lukkarina tulevalla kaudella. 22-vuotias pelaaja on hankkinut pääsarjakokemusta Koskenkorvan Urheilijoissa ja Hyvinkään Tahkossa yhteensä 65 runkosarjaottelun verran.

Nestori Yli-Sissala (vas.) kuuluu Ankkureiden Ykköspesis-miehistön kokeneeseen kaartiin. Joukkueen uusi lukkari Atte Brandt omaa sekä Superpesis- että Ykköspesis-kokemusta ja tuo sinikeltaisiin myös lyöntivoimaa.

Ykköspesistä Brandt on pelannut Pöytyän Urheilijoiden, Jyväskylän Kirin ja Lievestuoreen Kisan edustusasuissa. Ankkureihin hän saapuu positiivisella mielellä.

– Ankkureilla on nuori, potentiaalinen joukkue ja mukana on pari kokeneempaakin kaveria. Uskon, että joukkueella on hyvät mahdollisuudet olla Ykköspesiksen kärkikahinoissa. Alajärven hienoja harjoitusolosuhteita on mukava päästä hyödyntämään.

Pelinjohtaja Santeri Särkinen ynnäilee, että Ankkureiden edustusjoukkueen keski-ikä jäänee hieman 20 vuoden alapuolelle. Särkiselle itselleen pelaaminen ja valmentaminen ovat olleet yhtä tärkeitä asioita.

– Olen ollut ensimmäisen kerran pesisjoukkueessa valmentajana jo 15-vuotiaana. Vuosi sitten kun minua kysyttiin B-poikiin, lähdin siihen mukaan pikku pähkäilyjen jälkeen. Se homma rupesi toimimaan. Samalla omat pelit eivät menneet, miten olisin omissa tavoitteissani halunnut. Oli looginen vaihdos vaihtaa pelinjohtajaksi, kun kysyttiin.

Ankkureiden uusi pelinjohtaja Santeri Särkinen (oik.) oli Ville Joensuun haastateltavana yleisölle avoimessa tiedotustilaisuudessa.

Ykköspesis-joukkueessa ei ole puhuttu vielä joukkuetavoitteesta.

– Lähdemme asettamaan jokaiselle pelaajalle yksilötavoitteita ja niiden pohjalta alamme muokata joukkuetta, jolla on yhteiset tavoitteet. Tämä joukkue pystyy esittämään hyviä otteita kentillä.

– Joukkueessa on vanhempia pelaajia, joilla on Superpesis-kokemusta eri seuroistakin. Sitten on nuoria, jotka ottavat kuukausittain isoja kehitysaskeleita ja vanhemmat pelaajat toimivat esikuvina.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliLevijoelle kohosi 158 lypsävän pihatto
Seuraava artikkeliPyhäinpäivän Sävelhartaus – Hän hoivan hellän antaa