-6.9 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Soinin valtuusto sopuisasti kohti joulua

Soinin kunnanvaltuusto piti joulukuun valtuuston kokouksen ennen siirtymistä joulutauolle. Suurimpana asiana oli vuoden 2020 talousarvion hyväksyminen.

Vs. Kunnanjohtaja Hannele Hannula esitteli lukuja valtuutetuille.

MAINOS

– Ensi vuoden talousarvio on laskettu alijäämäiseksi 446000 euroa, kun se kuluvalle vuodelle oli -250000. Valtionosuuksien lasku 850000 eurolla kahden vuoden aikana on valtavan suuri meidän kokoiselle kunnalle. Nousua on perusturvaan n. 100000 euroa ja henkilöstömenoihin prosentin nousu.

Imagotukiin on arvioitu 50000 euroa. – Hyvä työllisyyskehitys luulisi näkyvän tulevissa verotuloissa, arveli Hannula.

Sivistysjohtaja Kati Tiala toi esille sivistyspuolen talousarvioasioita.

– Varhaiskasvatuksen subjektiivisen päivähoito-oikeuden toteutuminen 1.8.2020 aiheuttaa varmasti jonkin verran kustannuspaineita, mutta niiden määrää on vaikea ennakoida.

Investointipuolella suurimmat hankkeet ovat vs. tekninen johtaja Sami Sirosen mukaan kevyenliikenteen väylä välille Kirkonmäki-Murtokangas (200000 euroa v:lle 20) ja Yhdystien rakentaminen välille Kuninkaanjoen Yrityslaakso- Karstulantie (400000 euroa v:lle -20).

Kaikki investoinnit ensi vuodelle on suunnitelmassa yhteensä 849500 euroa nettona.

Valtuustoryhmien puheenvuoroissa oli sopuisia kommentteja. Keskustan Tapani Akonniemi totesi rahapolitiikan olevan tiukkaa, mutta puskurirahaa on olemassa. – Ideariihtä tulevaisuuden kehittämiseen tarvitaan, totesi Akonniemi.

KD:n Atte Apilasaho kiitteli valtuutettuja, viranhaltijoita hyvin onnistuneesta työstä ja siitä, että pysytään itsenäisenä. PS:n Hilkka Raitanen toivoi, että asukkaat saadaan pidettyä myös hyvillä mielin esimerkiksi tuulivoimasuunnittelussa.

– On tärkeää, että kunnassa saadaan pidettyä asukkaita, hän totesi.

Kokoomuksen Rami Puro sanoi, että tässä vaiheessa Pihlajalinna -sopimus on erinomainen, kun sitä vertaa monien kuntien lisätalousarvioihin perusturvassa ja erikoissairaanhoidossa.

Ryhmä Taru Mäkipelto lausui kunnan vuodesta yhteenvetona runon.

Kuluvan vuoden talousarvioon tehtiin pieniä muutoksia. Keskuskeittiön kylmiön laitteisiin tarvitaan 5000 euroa lisärahaa. Varhaiskasvatuksen henkilöstökuluihin tarvitaan 39000 euroa. Ne katetaan sivistystoimen muilta sektoreilta.

Koulun viereinen Suosalo-tila ostettiin kunnalle 25000 eurolla. Valaistu pururata alkaa kyseiseltä alueelta koulun pellon vierestä.

Marjastiina Sorvali jätti valtuustoaloitteen liittyen Seamk:n opiskelijatyöhön. Aiheena on mm. kunnan markkinointi.

Kokouksen lopussa KD:n Marja-Leena Rinne kertoi joulun sanoman todellisesta merkityksestä.

2. tammikuuta työnsä kunnanjohtajana aloittava Johanna Rannanjärvi oli vierailijana kokouksessa. Hän totesi kokouksessa, että mm. kunnan viestintäsuunnitelmaa tulee kehittää entistä paremmaksi.

– Vapaat tontit kannattaa laittaa paremmin näkyville kunnan nettisivuille. Odotan innolla työni alkua ja virittelyä on jo esimerkiksi Maa-ja metsätalousministeriön suuntaan, totesi Rannanjärvi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät