-2.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Ennätyksellisen hyvän vuoden tehnyt Alajärven Osuuspankki rekrytoi neljä

Alajärven Osuuspankin tulos oli viime vuonna ennakkotietojen valossa ennätyksellisen hyvä kaikkien taloutta kuvaavien tunnuslukujen ollessa vahvasti plussalla.

Pankinjohtaja Markku Pelkonen toteaa, että pankin asiakkaista 60 prosenttia on Alajärveltä, joten tulos kertoo ennen muuta siitä, että pankin toiminta-alueella menee hyvin.

MAINOS

Tammikuun alusta marraskuun loppuun kestävällä aikajaksolla pankin tulos ennen veroja oli 2,71 miljoonaa euroa, missä kasvua on liki 28 prosenttia. Asiakasliiketoiminnan tulos taas on kasvanut liki 50 prosenttia.

Kauppoja tehtiin Alajärven, Soinin, Lehtimäen ja Vimpelin alueella samassa ajassa, sisältäen niin asunnot, tilat, metsät kuin pellotkin, kaikkiaan 379 kappaletta. Tässäkin kasvua on yli 25 prosenttia!

Tuotot pankilla kasvoivat 7,4 prosenttia ja kulut vain 2,8. Näin ollen kulujen ja tuoton suhde kehittyi sekin positiivisesti ollen nyt yli 66 prosenttia.

Luottokannan kasvu marraskuun loppuun mennessä oli yli kahdeksan prosenttia ja talletuskannan liki viisi prosenttia. Asiakasliiketoiminnan määrä oli yli 582 miljoonaa, eli kasvua 5,4 prosenttia.

– Bonuksia jaoimme marraskuuhun mennessä asiakkaillemme liki 800000 euroa, missä on 5,7 prosentin kasvu, Pelkonen tiivistää erinomaisissa merkeissä sujuneen vuoden tunnelmia.

Syksyllä pankki lähti rekrytoimaan työhön yhtä uutta henkilöä, mutta positiivisen vireen ja erinomaisten hakijoiden ansiosta pankki palkkasikin peräti neljä uutta työntekijää, jotka ovat aloittaneet tehtävissään tämän vuoden alussa.

Etelä-Pohjanmaan Osuuspankista Ähtärin konttorista Alajärvelle siirtyi Mervi Hautamäki, joka työskentelee nyt asiakkuusasiantuntijana rahoitustiimissä.

Alajärvelle Mervi siirtyi työhön mielellään, sillä hän asuu Lehtimäellä ja lasten koulut sekä omat harrastukset ovat tähänkin saakka olleet pitkälti Alajärven suunnassa.

Asiakkuusasiantuntijaksi sijoitustiimiin siirtyi Nivalan Osuuspankista Minna Sippola.

Minna on työskennellyt Nivalan OP:ssa yli 18 vuotta, mutta muutettuaan pari vuotta sitten Lapualle tuli työmatkasta varsin pitkä. Niinpä uusi työ Alajärvellä on nyt kuin naapurissa kävisi.

Asiakkuusneuvojana päivittäispalveluissa on aloittanut myös Katri Kylkilahti, joka vaihtoi työnantajaa kadun toiselta puolen.

Katri aloitti pankkiuransa aikanaan Töysän Säästöpankin Alajärven konttorissa ja on viime vuodet ollut OmaSP:llä kiertävänä kassana eri toimipaikoissa. Nyt Osuuspankissa työhön tulee kaivattu säännöllisyys.

Neljäs vahvistus Alajärven Osuuspankin kaikkiaan 20 henkilöön nousevaan tekijäjoukkoon on keväällä tradenomiksi valmistuva, parhaillaan opinnäytetyötään viimeistelevä Konsta Välisaari Lehtimäeltä.

Konsta on opiskellut tradenomiksi lukiopohjalta taloushallintoon painottuen ja viime keväänä hän pääsi pankille tekemään kuuden kuukauden työharjoitteluaan.

Tuo harjoittelu osoitti, että Alajärven Osuuspankki on kiinnostava ja hyvä työpaikka. Pankilla taas nähtiin, että Konsta olisi hyvä lisä heidän tekijäjoukkoonsa.

Niinpä jo tuolloin sovittiin, että kun opiskelut on suoritettu, katsottaisiin nuorelle miehelle sopiva työtehtävä. Konsta aloittaa asiakkuusneuvojana päivittäispalveluissa ja Pelkonen sanoo, että koska pankilla on eri-ikäisiä asiakkaita, niin on hyvä että myös pankilla on eri-ikäisiä työntekijöitä.

Näillä lisäpanostuksilla henkilöstöön Alajärven Osuuspankki haluaa rakentaa tulevaisuutta ja katsoa pidemmälle kuin vain tähän hetkeen.

Tekijöitä toimimiseen yhä kasvavan asiakaskunnan kanssa myös tarvitaan, sillä alkaneen vuoden aikana tullaan satsaamaan paljon asiakkaiden opastamiseen mobiilipalvelujen maailmaan.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät