-3.4 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Alajärvellä tutustuttiin tuntemattomaan – ystävyys on sydämen asia SPR:n väelle

Alajärvellä SPR kantaa suurta huolta ihmisten yksinäisyydestä ja tekee säännöllisesti ponnistuksia, joiden avulla se pyrkii tavoittamaan niin yksinäisyyttä tuntevia ihmisiä kuin heitä, jotka haluaisivat olla yksinäiselle ystäviä.

Puheenjohtaja Tarja Åkerman kertoo, että Tapaninpäivänä järjestettyyn kahvihetkeen ABC:lle tuli nelisenkymmentä osanottajaa, mikä määrä yllätti järjestäjät, eihän moista paikkakunnalla oltu aikaisemmin jouluna järjestetty.

MAINOS

Siitä innostuneena jatkettiin samalla linjalla ja järjestettiin torstaina, ystävänpäivän aattona, Tutustu tuntemattomaan -tapahtuma.

Tilaisuus kutsui tutustumaan toisiinsa ja torjumaan yksinäisyyttä niin yksinäisiä kuin ystäviksi haluavia. – Ja jos sopivaa ystävää ei muuten löydy, voi aina lähteä mukaan SPR:n toimintaan eikä varmasti tarvitse enää olla yksin, Tarja muistuttaa.

SPR tarjoaakin jokaiselle kiinnostuneelle tekemistä hyvässä seurassa. Ystävätoiminta on yksi tärkeä osa ja paikkakunnalla toimiikin 15 aktiivista ystävää, mutta lisäväelle on jatkuvaa tarvetta.

– Tarvitsemme uusia, eri-ikäisiä ihmisiä ystävätoimintaan Tarja sanoo ja kertoo, että ystäväksi haluava voi ottaa yhteyttä vaikka Facebook -sivulla tai soittamalla ystävävälitykseen 044 230 8193. Samaan numeroon voi soittaa myös ystävää kaipaavat.

Kun uusia ystäviä on saatu mukaan, järjestää SPR myös asiaan liittyvää koulutusta.

Ystävätoiminnan lisäksi osastossa olisi paljon muitakin tekijää odottavia tehtäviä ja monta juttua olisi mukava tehdä, kunhan olisi sakkia niitä toteuttamaan!

SPR:n väki onkin mukana monenlaisessa ilossa, mutta myös surussa, kuten viime viikolla Alajärvellä tapahtuneessa tulipalossa.

SPR:n vapaaehtoiset lohduttivat, auttoivat käytännön järjestelyissä, olivat apuna asuntojen etsinnässä ja Nälkäpäiväkeräyksellä koottuja varoja meni jälleen hyvään tarkoitukseen, kun niitä voitiin käyttää ensivaiheen apuun, välttämättömiin päivittäishankintoihin, jotta menetyksen kokeneiden elämä taas saatiin rullaamaan eteenpäin.

Ystävätoimintaa lukuina

SPR Alajärven osastolla on monenlaista toimintaa, mutta jo yksin ystävätoiminta on mittavaa.

Viime vuonna laitosystävätoiminnassa oli Kaupinkartanon asumispalveluyksikössä laulu- ja jutustelupiiri kuusi kertaa, leivontakerho 12 kertaa, on ollut käsityö- ja rupattelukerhoa peräti 18 kertaa ja järjestettiinpä myös kaikille yhteinen pikkujoulu.

Ystävävälityksessä viime vuonna oli vapaaehtoisia ystäviä 14. Ystäväasiakkaita oli 18 ja ystäväkäyntejä vuoden aikana yhteensä 238.

Ystävinä toimivien oma ystäväkerho kokoontui kuusi kertaa. Vertaisryhmässä valmistettiin arpajaisiin tuotteita, keskusteltiin itselle tärkeistä aiheista ja virkistäydyttiin monin mukavin tavoin.

Kohdataan kylillä ja keskuksissa, Paalijärven kohtaamispaikassa ystävät osallistuivat viime vuoden aikana yhdessä hanketyöntekijän kanssa toiminnan toteuttamiseen.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät