25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Ihmeelliset vuodet -vanhemmuusryhmästä hyviä tuloksia Alajärvellä

Järvi-Pohjanmaan perusturva järjestää parhaillaan jo neljättä kertaa Ihmeelliset vuodet -vanhemmuusryhmän toimintaa. Ryhmä täyttyi nopeasti ja niinpä uutta ryhmää suunnitellaan käynnistettäväksi jo syksyllä.

Ryhmä on tarkoitettu vanhemmalle, joka on huolissaan lapsen kiukkuisuudesta, itsehillinnän puutteesta, uhmakkuudesta, riitelystä tai vaikkapa sosiaalisten suhteiden vaikeudesta.

MAINOS

Se on myös vanhemmalle, joka helposti menettää malttinsa lapsen kanssa tai jos arki on raskasta ja ilo kateissa.

Ihmeelliset vuodet -ohjelma on osoittautunut tehokkaaksi keinoksi vähentää lasten uhmakkuutta, kiukkuisuutta ja käyttäytymispulmia sekä lisäämään lasten sosiaalisia taitoja ja kykyä kanssakäymiseen kotona, päiväkodissa, koulussa ja kaverisuhteissa.

Ihmeelliset vuodet -ohjelmaa on tutkittu ja tulokset ovat olleet yhtäläisiä – noin 70 prosenttia lapsista on hyötynyt merkittävästi menetelmästä. Lisäksi vanhemmat ovat kokeneet saaneensa runsaasti tukea, helpotusta sekä käytännöllisiä uusia taitoja ja keinoja vanhemmuuteen ja omaan jaksamiseen.

Järvi-Pohjanmaan perhepalvelut kokoaa Ihmeelliset vuodet -ohjelman mukaisen vanhempien ryhmän aina noin 8-10 vanhemmalle, jotka pohtivat yhdessä, miten voisivat auttaa lastaan käytösongelmissa.

Ryhmään osallistuminen on maksutonta ja pienempien sisarusten lastenhoito järjestetään tarvittaessa ryhmän ajaksi.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät