Joonas Erkkilältä uutta musiikkia

Mainos[adrotate banner="3"]

Lehtimäeltä kotoisin oleva, Seinäjoella nykyisin asuva laulaja Joonas Erkkilä on tehnyt uutta musiikkia. Hänen uusi singlensä ”Sano se” julkaistiin helmikuun loppupuolella.

Kappale on Pertti Haverisen ja Kai Jämsän säveltämä ja Lasse Wikmanin sanoittama. – Kävin laulamassa sen Vantaalla Falcon Studiolla. Oli suuri kunnia päästä tekemään yhteistyötä tämän tason ammattilaisten kanssa.

MAINOS

– Kappale kertoo puhumattomuudesta ja muistuttaa siitä, kuinka tärkeää on keskustella asioista, Joonas kertoo.

Joonas Erkkilälle musiikki on ollut aina osana elämää ja kiinnostuksen kohde. Lapsuudessa hän oli poikakuorossa ja kotona on aina soitettu. – Suvussa on musikaalista porukkaa, isä soittaa haitaria ja hän on kuulunut ja kuuluu edelleenkin Lehtimäen Pelimanneihin. Heidän mukanaan olin nuorena laulamassa joillain keikoilla.

– Innostus laulamiseen kasvoi koko ajan ja aloin keikkailla orkesterin kanssa vuonna 2009. Sitä aikaisemmin tein lähinnä satunnaisia esiintymisiä.
Ensimmäinen sinkku ”Kiskot kiiltää” näki päivänvalon 2007.

– Sain tuon singlen sen palkintona Ähtärissä järjestetystä karaokelaulukilpailusta. Sen jälkeen vuonna 2008 julkaisin singlen ”Vain yksi tie”, joka on saanut paljon radiosoittoa ja on edelleenkin keikkaohjelmistossa suuren kysynnän vuoksi.

Muita sinkkujani ovat vuonna 2011 ”Sammumaton”, vuonna 2013 ”Tänä yönä”, vuonna 2015 ”Savurenkaita” ja vuonna 2016 ”Amelia”.

Joonas keikkailee paljon tanssilavoilla ja ravintoloissa, mutta esiintymisiä on myös häissä ja syntymäpäiväjuhlilla, hautajaisiakin on vuosien varrelle mahtunut. – Erilaiset esiintymistilaisuudet ovat mielekkäitä ja niiden myötä saa myös esittää monipuolisesti erityylisiä kappaleita.

Joonas muistelee, että aivan alussa esiintyminen jännitti, mutta nykyään siihen on tottunut ja se on tullut luontevammaksi. – Kilpailutilanteet on toki aina eri juttu, ne kyllä jännittävät. Olen ollut mukana Tangomarkkinoilla ja Iskelmälaulukilpailussa, mutta viime vuosina olen keskittynyt keikkailuun.

Viimeiset reilut kaksi vuotta Joonas on esiintynyt Unelma -yhtyeen kanssa. – Soitamme kitaravetoista tanssimusiikkia. Olemme saaneet tanssilavoilla todella hyvän vastaanoton ja keikkamäärätkin ovat kasvaneet mukavasti ja meille on tullut uusia keikkapaikkoja.

– Unelma -yhtyeeseen kuuluvat lehtimäkeläislähtöinen rumpali Tuomas Soukka, kitaraa soittaa Raine Koskensalo Ikaalisista ja basistina on Mänttä-Vilppulassa asuva Juha Saarela. Olemme panostaneet monipuoliseen ohjelmistoon. Keikkailemme vaihtelevasti ympäri Suomen.

Joonas Erkkilä ja Unelma keikkailevat läpi vuoden ja keikkoja onkin tulossa hyvin niin kevätkaudelle kuin kesäänkin. Tulevaisuudessa tavoitteena on päästä Unelman kanssa studioon tekemään omia kappaleita.

Joonas Erkkilän perheeseen kuuluu avopuoliso ja kaksi lasta. Hänen vanhempansa asuvat edelleen Lehtimäellä, joten siellä vieraillaan pari kertaa kuukaudessa.

– Lehtimäeltä on lähtöisin paljon hyviä muusikoita ja siellä on vieläkin paljon musiikillista osaamista. Tykkään aina myös tulla Lehtimäelle ja lähikuntiin esiintymään. Kesällä keikkoja on ainakin Alavuden Siikinniemen rantalavalla 18.7. ja Kuortaneen KuKun Majalla Kuhinatansseissa 25.7.

– Tulkaa ihmeessä keikoille ja käykää kuuntelemassa uusi kappaleeni, joka löytyy Youtubesta ja Spotifysta. Tarkkakorvaisimmat saattavat kuulla sen myös radioista. Päivitetty keikkakalenterini löytyy kotisivuiltani, Joonas muistuttaa.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliTohtori Kiminkisellä on asiaa
Seuraava artikkeliAlajärvellä rautaisannos tietoa ilmastonmuutoksesta ja sen pysäyttämisestä