-22 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Kuortaneen kunta tiedottaa

Kuortaneen kunta sulkee koulut 18.3.-13.4. väliseksi ajaksi. Opetus järjestetään vaihtoehtoisilla tavoilla, muun muassa etäopiskelua, erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja sekä tarvittaessa itsenäistä opiskelua hyödyntäen.

Poikkeukset lähiopetukseen koulun tiloissa ovat koulussa järjestettävä esiopetus, perusopetuksen 1-3 luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla ja erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville, kuitenkin niin että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin.

MAINOS

Päivähoito pidetään avoinna. Vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin.

Ylioppilastutkinnon kokeet toteutetaan 13.3. julkaistussa tiivistetyssä aikataulussa 23.3.2020 mennessä huomioiden terveysviranomaisten antamat määräykset.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä, hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaalassa on kielletty.

Poikkeuksia ovat tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset, saattohoidossa olevien läheiset sekä puoliso tai tukihenkilö synnytysosastolla

Palveluliikenne (asiointiliikenne) ryhmäkuljetuksena keskeytetty Kuusiokuntien alueella ajalla 16.3.-12.4. Tavoitteena on pyrkiä hidastamaan koronaviruksen leviämistä erityisesti ikäihmisille.

Kuortaneella palvelu järjestetään seuraavasti:
Kauppakassipalvelu toimii soittamalla tilaus K-market Kuortaneen puhelinnumeroon 06-5254223. Maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 17 mennessä tehdyt tilaukset toimitetaan seuraavan iltapäivän aikana. Asiakas sopii maksutavan ensimmäisen soiton yhteydessä.

Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet), poislukien kansanedustajat, valtiojohto ja kunnalliset luottamushenkilöt.

Kunnantalon toiminta

Kuortaneen kunnantalo on toistaiseksi avoinna. Tilannetta kuitenkin seurataan.
Työntekijät siirtyvät etätöihin, mikäli se on mahdollista. Kaikki viranhaltijat ovat kuitenkin tavoitettavissa puhelimen ja sähköpostin välityksellä. Myös pakolliset tapaamiset järjestetään.

Kunnanhallitus ja lautakunnat kokoustavat normaalisti. Kunnanvaltuuston kokoukset katsotaan tilanteen mukaan.

Rajoitukset

Rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.

Ohjeistuksen mukaan museot, kirjasto, harrastustilat ja –paikat, urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset suljetaan. Suositellaan yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät