-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Suninsalmen kahvila avaa Take away -periaatteella

Suninsalmen Kahvilan aukeaminen Lehtimäellä, Ähtärinjärven rannalla, on aina yksi varmimmista kevään merkeistä. Tänä vuonna avajaisia on saatu odottaa lähes kuukauden normaalia pidempään, johtuen koronatilanteesta.

– Kaikki investointisuunnitelmat piti laittaa keväällä jäihin, harmittelee kahvilayrittäjänä kyläyhdistyksen omistamassa kiinteistössä toimiva Pirkko Mäkipelto. – Kesän tapahtumista alueella ei myöskään vielä ole tietoa.

MAINOS

Kahvila on nyt päätetty avata 20. toukokuuta kello 12 Take away -periaatteella. – Avaus päätettiin laittaa tähän kohtaan sen vuoksi, että saamme ovet kunnolla auki heti kesäkuun alussa, rajoitusten helpottaessa.

Kahvilalla onkin nyt laitettu kaikki paikat siihen kuntoon, että toiminta saadaan käyntiin sääntöjen niin salliessa. – Vaikea on kuitenkin tietää, miten ihmiset alkavat liikkumaan. Tilaa kahvilassa olisi kuitenkin runsaasti, ettei meillä ihan lähekkäin tarvitse istuskella.

Ongelmana tällä hetkellä on myös työntekijöiden työsopimusten teko, kun ei yrittäjä voi tietää, voiko kahvilan avata kesäkuun alussa. Tästä syystä henkilömääräkin on vielä auki. – On erittäin vaikea luvata töitä, kun ei tiedä miten kesä tulee menemään, Pirkko toteaa.

– Yhtään ei tiedä mitä kesä tuo tullessaan. Jos sairastuvuus lisääntyy, joudumme tietenkin myös miettimään paikan sulkemista. Tämä kesä on nyt kuitenkin mennyt jo suurilta osin pilalle, ainakin tällä hetkellä siltä tuntuu, Pirkko toteaa ja myöntää, että suunnitelmien teko on nyt työlästä.

Ajatus takkuaa ja mielikin vähän surkea. Pakko kuitenkin yrittää, paikallaan olokaan ei nyt houkuttele.

– Toivotaan kuitenkin, että saamme myös terassin ovet auki ja ihmiset pääsevät nauttimaan tulevasta kesästä!

Toukokuun 20. päivästä alkaen Suninsalmen Kahvilasta saa siis ruokaa, vaikkakin alkuvaiheessa vain mukaan. Tilaukset tulisi mielellään tehdä puhelimitse 044 986 9841 jonojen välttämiseksi paikan päällä. Valikoimissa ovat pizzat, hampparit ja ranskalaiset. Myös juomat ja oluet voi ostaa mukaan.
Tilauksia otetaan vastaan kello 19 saakka.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät