-5.8 C
keskiviikko 08.5.2024

Ankkurimenestystä Kalevan kisoista – Paavolalle mestaruus

Kolme turkulaista yleisurheiluseuraa, Turun Urheiluliitto, TUTO Ry ja Turun Weikot Yleisurheilu, järjestivät yhteistyössä tämän vuoden Kalevan kisat Turussa.

Ankkureista peräti viidellä urheilijalla oli osanotto-oikeus kisoihin.

Paavolalle Suomen mestaruus

Mikko Paavola voitti seiväshypyssä Suomen mestaruuden tuloksella 531.

Ankkurien yleisurheilijat ovat viime vuosina saavuttaneet Kalevan kisoissa mitalisijoja, mutta edellinen yleisen sarjan Suomen mestaruus on saavutettu v. 1969 Reijo Vähälän toimesta.

Paavolan ennätys on kesän aikana parantunut lukemiin 546 ja hän lähtikin kisaan yhtenä voittajasuosikkina. Tilastoissa kärkipaikkaa pitää Turun Tommi Holttinen, joka karsinnassa loukkasi jalkansa.

– Oli todella vaikea kisa. En saanut verryttelyhyppyjä kulkemaan ja se näkyi kilpailun alussa.

Paavola aloitti kisan korkeudesta 508 pudotuksella, mutta sen jälkeen 521 ja 531 menivät ensimmäisellä. Paavolan mielestä Turun hyppypaikka on hyvä ja yleisö on lähellä luomassa kisatunnelmaa.

– Olo on vielä vähän hämmentynyt, totesi tuore Suomen mestari hymyssä suin. Seuraava kilpailu on viikonloppuna Kemissä, jossa kilpaillaan 22-vuotiaiden Suomen mestaruuksista. Mikko harjoittelee ja opiskelee Vaasassa. Valmentajana toimii Mikael Westö.

Antti Ihamäki lähti puolustamaan viime vuoden pronssimitalia 10000 metrin juoksussa.

Kilpailu käynnistyi hyvällä 2.55 kilometrivauhdilla, joka tällä kertaa oli Ihamäelle liikaa ja hän joutui keskeyttämään.

– Veriarvoissa on ollut häikkää. Harmittaa, koska harjoituskausi on ollut hyvä, kertoi Antti. Syksyllä on vielä edessä SM maastot Kurikassa.

Eucabeth Kivikangas otteli ennätyksensä

Eucabeth Kivikangas oli 7-ottelun 11. ennätyspisteillään 4698. Ensimmäisen ottelupäivän kolme lajia sujuivat hyvin.

100 metrin aidat kulkivat aikaan 15,19 (PB), korkeushypyssä tulos oli 155 (PB) ja kuulassa 12,33 (PB), mutta 200 metriä ”ei kulkenut mihinkään”. Aika oli 26,95.

Toisena ottelupäivänä Eucabeth hyppäsi pituutta 519, heitti keihäästä 32,75 ja juoksi 800 metriä aikaan 2.31,89.

Juhana Karjanlahti oli moukarinheiton karsinnassa 14. tuloksella 57,38.

Ennätys 61,67 on kahden viikon takaa. – Perustasoa pitää nostaa, muuten ei ole asiaa finaaliin, totesi Juhana.

Aleksi Yli-Mannila puolestaan oli keihäänheiton karsinnassa 14. tuloksella 68,58.