-6.6 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Upea auringonkukkapelto Soinissa

Soinin keskustan kupeessa lainehtii pelto niin keltaisena, että aurinkoisella säällä melkein häikäisee.

Kyseessä on vajaan hehtaarin kokoinen auringonkukkapelto, jonka Pasi Laukkonen on kylvänyt. Hän keksi idean kylää piristävästä kukkapellosta viime vuonna ja keväällä vuokrapelto kylvettiin käsin siemeniä heittelemällä.

MAINOS

Pelto on tuottanut hyvin kukkaa ja auringonkukat ovat nyt vapaasti kaikkien poimittavissa!

Pelto sijaitsee Alajärventien ja Möksyntien risteyskohdassa, aivan pyörätien kupeessa. Pellon omistajan toiveesta kukkien poiminta vain päiväsaikaan ja Möksyntien alapäästä, sillä kukkapellon yläpäähän on kukkien lisäksi on kylvetty riistalinnuille evästä, jonka toivotaan pysyvän tallaamattomana.

K-market Kanelista sekä Soinin S-marketista löytyy auringonkukilla koristellut keräyslippaat vapaaehtoista poimintamaksua varten. Kukista saadut tulot käytetään Soinin Kirkkokuoron uuden cd-levyn tekokustannuksiin.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät