Verenluovutuksessa kattavat koronavarotoimenpiteet – Alajärvellä verenluovutustilaisuus maanantaina

41
Mainos[adrotate banner="3"]

Verenluovuttajien turvallisuudesta pidetään huolta myös poikkeusaikana.

Verenluovutukset tapahtuvat ajanvarauksella, ja luovutustilaan pääsevät vain verenluovuttajat. Luovutukseen ei siis tällä toistaiseksi voi tulla esimerkiksi lapsen tai saattajan kanssa.

MAINOS

Mikäli aikaa ei ole varannut ja vapaita aikoja on, hoitaja voi turvavälien toteutuessa ottaa vastaan myös luovuttajan jolla ei ole ajanvarausta.

Tulijoilta varmistetaan heti saapuessa, ettei heillä ole flunssaoireita, minkä jälkeen jokainen luovuttaja ohjataan käsienpesuun tai käsien desinfiointiin. Kasvomaskia voi käyttää osan ajasta – luovuttajan tunnistamiseksi se on otettava pois, samoin kuin itse luovutuksen aikana.

Hoitajan on voitava seurata luovuttajan kasvoilta tämän vointia ja lisäksi kasvomaskiin hengittäminen voi aiheuttaa huonovointisuutta luovutuksen aikana. Luovuttajan on myös juotava sekä ennen että jälkeen verenluovutuksen.

Muina aikoina kasvomaskia siis voi käyttää. Tilassa oleviin muihin luovuttajiin ohjeistetaan pitämään vähintään 1-2 metrin turvaväli.

Tilojen puhdistusta on tehostettu, ja henkilökunta pysyy kotona jos heillä on pienimpiäkään flunssaoireita.

Sairaanhoitopiirit tiedottavat alueen siirtymisestä kiihtymis- ja leviämisvaiheeseen. Veripalvelun infektiolääkäri ja hygienia-asiantuntija sekä alue-esimiehet seuraavat epidemiatilannetta.

Maanantaina 26.10. kello 13-18 järjestetään verenluovutustilaisuus Alajärven seurakuntatalolla, Kirkkotie 6.

Varaa aika etukäteen: veripalvelu.fi/ajanvaraus

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa